Enno Tamm lahkub TLT juhi kohalt (3)

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
TLT juhatuse esimees Enno Tamm.
TLT juhatuse esimees Enno Tamm. Foto: Sander Ilvest

Tallinna Linnatranspordi Aktsiaseltsi (TLT) juhatuse esimees Enno Tamm lahkub ametist pärast seda, kui ettevõttele on konkursil leitud uus juht.

TLT nõukogu esimees Taavi Aas ütles Vikerraadiole, et Enno Tamme tagasiastumispalve rahuldatakse siis, kui uus juht ettevõttele on leitud, vahendas ERRi uudisteportaal. Ta avaldas lootust, et konkurss jõuab lõpule juuliks. Aas ise teatas juba möödunud neljapäeval, et lahkub TLT nõukogu esimehe kohalt, mille võtab tõenäoliselt üle Kalle Klandorf.

Keskkriminaalpolitsei pidas 3. aprillil kinni TLT neli juhtivtöötajat, kellest kolme kahtlustatakse riigihangete nõuete rikkumises ning eelise andmises ja ühte altkäemaksu võtmises.

Kinni peeti juhatuse liige Alar Urm, bussiliiklusteenistuse direktor Andres Herkel, bussiremonditöökodade juht Hannes Erbsen ning bussiremonditöökodade asejuht Jaanus Vink. Kohus andis 4. aprillil loa Vink vahi alla võtta.

Kriminaalmenetluse tähelepanu keskmes on kasutatud busside ostmise hanked alates 2012. aastast. Ühele juhtivtöötajale heidetakse samuti ette suures ulatuses altkäemaksu võtmist ajavahemikul 2012–2017 selle eest, et kindlad ettevõtted saaks eelise nii kasutatud busside kui ka remonditeenuste ja kaupade hankimise käigus. Altkäemaksuna saadud vara maht küündib kokku kahe miljoni euroni.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles