Politsei tabas märtsiküüditamise aastapäeval Vabaduse väljakul laamendanud seltskonna (13)

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Küünalde süütamineküüditamisohvrite mälestuseks.
Küünalde süütamineküüditamisohvrite mälestuseks. Foto: Erik Prozes

Politsei algatas menetluse Tallinnas märtsiküüditamise ohvrite mälestamiseks asetatud küünlaid jalaga ümber löönud neljaliikmelise seltskonna suhtes.

«Politsei tuvastas 26. märtsil märtsiküüditamise ohvrite mälestamiseks Vabaduse väljakule asetatud küünlaid ümber lükanud seltskonnas viibinute isikud. Kahe naise ja kahe mehe suhtes alustati väärteomenetlus avaliku korra rikkumise paragrahvi alusel,» teatas Põhja prefektuuri pressiesindaja Marie Aava.

Politsei sai 26. märtsi esimestel tundidel aset leidnud vahejuhtumist teada meedia vahendusel. Pealtnägija filmitud videolõigust ilmnes, et südaööl jalutas Vabaduse väljakul neljaliikmeline seltskond. Ühel hetkel lõid seltskonnas viibinud naisterahvad jalaga pikali küünlad, mis olid sinna asetatud märtsiküüditamise ohvrite mälestamiseks ning seltskonnas viibinud mehed kõndisid küünaldest üle.

«Meedias nähtud video pinnalt alustasime väärteomenetluse ning asusime seltskonnas viibinute isikuid tuvastama. 10. aprillil kuulasime üle kaks meest ja kaks naist. Oma ütlustes selgitasid nad, et tarvitasid sel ööl ohtralt alkoholi ning sellest oli ajendatud ka nende käitumine. Nad avaldasid kahetsust tehtu pärast,» ütles Põhja prefektuuri Kesklinna politseijaoskonna juht Kaido Saarniit. «Linnatänavatel toime pandud süüteod ei jää üldjuhul märkamata ning inimene peab oma vääritu teo eest vastutama,» lisas Saarniit.

Väärteomenetlus algatati 55aastase ja 32aastase naise ning 33aastase ja 27aastase mehe suhtes.

Kommentaarid (13)
Copy
Tagasi üles