Tallinna kainestusmaja kambritesse paigaldati kaamerad

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna kainestusmaja.
Tallinna kainestusmaja. Foto: Martin Ilustrumm

Tallinna kainestusmajas on nüüdsest kõigisse kahekümnesse kambrisse paigaldatud kaamerad, et jälgida kambrites toimuvat.

Tallinna abilinnapea Tõnis Mölderi sõnul satub kainestusmajja palju inimesi ning nende käitumine oma tervisele ebakaines olekus on olnud probleemiks. «Mullu viibis kainestusmajas 5420 inimest ning investeering kaameratesse oli kindlasti lähtuvalt sellest vajalik, et tagada efektiivsemalt kainestusmajja toodud joobes isikute turvalisust ja jälgida nende tervislikku seisundit,» selgitas Mölder.

«Seni olid kaamerad vaid kuues kambris, ülejäänutes tehti visuaalset vaatlust kambri luukide kaudu. Pidev pilt kambritest annab aga meile katkematult infot, mis seisundis inimesed on, kas kellelgi on tekkinud terviseprobleemid või vajavad nad muul põhjusel abi ja sekkumist,» ütles politsei- ja piirivalveameti Põhja prefektuuri arestimaja vanem Aivar Krupp.

«Kui kambrisse on paigutatud kaks inimest, siis konflikti tekkimisel saame koheselt sekkuda. Ka on esinenud juhtumeid, kui kainenemisele toimetatud inimene lõhub inventari,» tõi Krupp näiteid sekkumist vajavatest olukordadest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles