Kemerovo linnapea tänas telegrammiga tallinlasi

Kadi Raal
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kemerovo ostukeskuses hukkunute mälestamine.
Kemerovo ostukeskuses hukkunute mälestamine. Foto: Danil Aikin/Danil Aikin/TASS/Scanpix

Kemerovo linnapea Ilja Seredjuk saatis Tallinna meer Taavi Aasale telegrammi, milles tänab tallinlasi kaastunde ja abivalmiduse eest seoses märtsi lõpus toimunud ohvriterohke õnnetusega Zimniaja Višnja kaubanduskeskuses. 

Aas avaldas 28. märtsil Kemerovo linna rahvale kaastunnet ning teatas, et Tallinn on omalt poolt valmis osutama materiaalset ja praktilist abi kannatanud laste raviks ja rehabilitatsiooniks.

Kemerovo linnapea Ilja Seredjuk tänas kemerovolaste nimel Aasa ja kõiki tallinlasi toetuse ja kaastunde eest. Ta ütles, et nendel rasketel päevadel jagasid tallinlased kemerovolaste muret ning olid koos nendega, aidates nende vaimu tugevana hoida, mis on väga liigutav.

25. märtsil toimus Venemaal Kemerovo linnas kaubanduskeskuse põleng, kus hukkus ametlikel andmetel 64 inimest, kellest 41 olid lapsed.

Juurdluse esialgsetel andmetel jäi hulk inimesi lõksu kinosaali, mille uksed olid lukus. Ostukeskuse turvameest aga kahtlustatakse selles, et ta lülitas pea kohe välja tööle hakanud tuletõrjealarmi. Kemerovos käis ka Venemaa president Vladimir Putin, kelle sõnul on tulekahju põhjuseks kuritegelik lohakus ja hoolimatus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles