Kristiine kiiruskaamerad hakkavad jäädvustama fooritule eirajaid

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kiiruskaamera Kristiine ristmikul.
Kiiruskaamera Kristiine ristmikul. Foto: Andres Haabu

18. aprillil käivitab maanteeamet Tallinnas Tulika tänava, Endla tänava ja Sõpruse puiestee ristmikule, rahvasuus Kristiine ristmikule paigaldatud kiiruskaamerate lisafunktsiooni – keelava fooritule eiramise automaatkontrolli.

«Kristiine ristmikule paigaldatud kaks kiiruskaamerat on mõlemad varustatud lisafunktsiooniga, mille abil saab lisaks kiirusele automaatselt tuvastada ka keelava fooritulega ristmikule sõitjad,» lausus maanteeameti piirkondliku liikluskorralduse talituse juhataja Erkki Vaheoja. «Tänasest käivitab maanteeamet seitsmepäevase testperioodi, mille jooksul mõlemad kiiruskaamerad fikseerivad ka keelava fooritulega ristmikule sõitjad.»

Keelava fooritulega ristmikule sõitjad näevad küll kiiruskaamera punast välgusähvatust, kuid testperioodi jooksul tuvastatud rikkumisele trahviteadet ei järgne. Seitsmepäevase testperioodi eesmärk on kontrollida seadmete funktsionaalsuse igakülgset toimimist ning tulemuste abil viia läbi viimased seadistus- ja häälestustööd.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles