Fotod: Tallinn loovutas Toomkiriku kogudusele

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Toomkirikus allkirjastati täna kinnistu kogudusele võõrandamise leping.

Lepingu allkirjastasid Tallinna linnapea Taavi Aas ja EELK Tallinna Püha Neitsi Maarja Piiskopliku Toomkoguduse juhatuse liige Indrek Treufeldt. Allkirjastamisel osales ka EELK peapiiskop Urmas Viilma.

Tallinna linnavolikogu otsustas Toom-Kooli tn 6 kinnisasja koos sellel asuva Toomkiriku hoonega Tallinna linna poolse kingitusena otsustuskorras erandina tasuta Eesti Evangeelse Luterliku Kiriku Tallinna Püha Neitsi Maarja Piiskoplikule Toomkogudusele võõrandada.

«Toom-Kooli tn 6 asuv Toomkiriku hoone anti riigi vara munitsipaalomandisse üleandmise aktiga Tallinna linnale 4. veebruaril 1993. Kinnisasi on Tallinna Kesklinna Valitsuse valitsemisel ja bilansis,» selgitas abilinnapea Eha Võrk. Ta lisas, et kirikuhoone on EELK Tallinna Püha Neitsi Maarja Piiskopliku Toomkoguduse kasutuses ja kogudus kannab kõik hoone haldamise ja korrashoiuga seotud püsikulud ning teostab remondi- ja restaureerimistöid.

EELK Konsistooriumi peapiiskop tegi Tallinna linnavalitsusele ettepaneku anda Tallinna Toomkirik kui EELK peapiiskopi katedraalkirik tasuta üle EELK Tallinna Püha Neitsi Maarja Piiskopliku Toomkoguduse omandisse. Tallinna Toomkirik on Toomkoguduse valduses juba alates 1927. aastast ning kogudus on hoone haldamise ja korrashoiuga hästi toime tulnud ning saab ka tulevikus hakkama, põhjendas peapiiskop.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles