Fotod: Tallinnas algas linnatänavate pesupäev (1)

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Heakorrakuu raames korraldas kommunaalamet täna, 20. aprillil, linnatänavate pesupäeva, mis sai alguse Rannamäe teelt, kus abilinnapea Kalle Klandorf käivitas kastmisauto veekraani.

Pärast seda suundusid pesuaktsioonile kümme tänavapesurit ja kolm vaakumimurit. Tallinna tänavate puhastamist talvisest puistematerjalist alustati sel aastal kohe kui ilmaolud seda võimaldasid ehk 5. aprillil. Puhastustöid teostab keskmiselt 36 tänavapuhastusmehhanismi ning lisaks masinatele on väljas ka 26 käsitööbrigaadi kokku 72  heakorra töötajaga, kes teostavad ohutussaarte, ülekäikude ja teemaa haljasalade koristust.

«Hooldusfirmadega sõlmitud lepingute kohaselt peab peatänavatel kevadpuhastus olema lõpetatud hiljemalt 30. aprilliks, edaspidi jätkatakse regulaarset tänavate puhastamist vastavalt sõlmitud lepingutele,» ütles Klandorf.

Kommunaalameti lepingupartnerid on sõidu- ja kergliiklusteedelt  kogunud arvestuslikult  2484 tonni pühkmeid ja 94 tonni olmejäätmeid. Kevadpuhastuse käigus koristatakse puhastuspiirkonna sõiduteedelt, kõnniteedelt, jalgratta- ja jalgteedelt, parklatest, treppidelt, äärekividelt, teeäärsetelt plaatidelt, eraldusribadelt, piirete alustelt, postide ümbrustest, ühissõidukite peatustest, sildadelt, viaduktidelt ning haljasaladelt talvised puistematerjalid, pühkmed ja muu praht,  millele järgneb sõiduteede, kõnniteede, jalgratta- ja jalgteede, parklate, treppide, ühissõidukite peatuste ootealade ning pinkide ja prügikastide, sildade ja viaduktide survepesu.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles