Tallinnas peeti kinni kolm õhkrelvadest lasknud meest (1)

Sven Randlaid
, Toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õhupüss. Pilt on illustratiivne.
Õhupüss. Pilt on illustratiivne. Foto: Urmas Luik

Täna pärastlõunal pidasid politseinikud Tallinnas Koplis kinni kolm joobes meest, kes olid elamu aknast õhkrelvadega lasknud.

Täna mõni minut enne kella 14 tuli ärev teade Tallinnas Puhangu tänaval asuva lasteaia personalilt. Lasteaia töötajad nägid, et vastasmaja aknal on mehed, kel on käes relvataolised esemed ning võimalik, et tulistatakse.

Sündmusele reageeris viis patrullekipaaži ja kiirreageerijad. Politseinikud pidasid kinni kortermajast väljunud kaks 34-aastast meest. Kontrollimisel selgus, et mehed olid alkoholijoobes.

Sama elamu korterist leiti veel üks seltskonnas viibinud 40-aastane mees. Mehed viidi asjaolude selgitamiseks ja menetlustoiminguteks politseijaoskonda. Vahejuhtumis keegi viga ei saanud ning relvataolised esemed osutusid õhkrelvadeks.

«Tegemist oli äreva teatega, millele reageerisime kõrgeima prioriteedi alusel ning kaasasime koheselt sündmust lahendama suured politseijõud. Kahjuks on viimasel ajal sagenenud väljakutsed, kus keegi relvataolise esemega vehib ja nii ümberkaudsetes inimestes hirmu tekitab. Sellistele teadetele reageerivad operatiivteenistused täie tõsidusega, sest mitte kunagi ei või teada, kas välimuselt tulirelvale väga sarnane ese on mängu-, gaasi või õhkrelv,» kommenteeris sündmust operatiivjuht Urmas Krull.

Ta märkis, et sel hetkel on politseinike esmaülesanne tagada ümberkaudsete inimeste turvalisus, mistõttu võib olukord eskaleeruda ning seada lõpuks ohtu relvaga vehkija enda.

«Kõik relva, aga ka relvataolist eset omavad inimesed peavad seda enesega kaasas kandma varjatult ning käituma teistes inimestes hirmu tekitamata. Avalikus ruumis põhjuseta relvaga vehkimisele ei ole mingit õigustust. See on vastutustundetu ning lugupidamatu kaaskodanike turvatunde seisukohalt,» lisas Krull.

Täpsemad asjaolud selguvad kriminaalmenetluse raames.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles