Nõmme haridusmaastikku ootavad ees muudatused

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nõmme gümnaasium.
Nõmme gümnaasium. Foto: Erik Prozes

Nõmme gümnaasium kujundatakse lähiaastatel ümber puhtaks gümnaasiumiks ning linnaosas avatakse uus põhikool.

Tallinna haridusameti juhataja tutvustas tänasel linnavalitsuse pressikonverentsil plaani, mis peaks teostuma aastaks 2023.

«Kui korraldasime Pääsküla gümnaasiumi ümber põhikooliks, siis kohaliku kogukonna poolt tuli kõige rohkem küsimusi selles osa, et kus gümnasistid saaksid jätkata õpinguid ja et miks Nõmmel ei ole selleks võimalusi,» rääkis Pajula. Siis tekkiski tema sõnul mõte, et Nõmmel võikski olla omaette puhas gümnaasium, kus enamus Nõmme põhikoolide lõpetajaid saaks oma haridusteed jätkata.

«Koolil liikusid juba ammu mõtted selles suunas, et oleks mõistlik lahendada asjad selliselt, et ühes hoones õpiksid gümnasistid, ehk selles hoones, kus on täna Nõmme gümnaasium, oleks puhas gümnaasium. Ja endises Hiiu kooli hoones, mis on täna samuti Nõmme gümnaasiumi käsutuses, võiks asuda põhikool. Kuna kõik osapooled leidsid, et see on tark ja hea mõte, siis selline otsus ka linnavolikogu poole teele saadeti ja selle tulemusena tekib Nõmmele piirkond, kus on olemas põhikoolide võrk, ehk kõik koolid, mis Nõmmel tegutsevad, on põhikoolid ja Nõmme piirkonnas on ka viiesaja õpilasega puhas gümnaasium, mis annaks head, kvaliteetset haridust mitme erineva õppesuunaga ja kus Nõmme põhikoolide lõpetajad võiksid edasi õppida,» selgitas Pajula.

«Teine asi on see, et Pääsküla kooli renoveerimise tõttu ja üldse Nõmmel on meil põhikoolikohti puudu, nii et see lahutamine annab ka võimalusi põhikoolikohti juurde luua ja õpilased ei pea enam poolteises või kahes vahetuses koolis käima. Juba täna kasutavad Hiiu põhikooli hoonet esimese kuni kuuenda klassi õpilased, nii et see on asjade loomulik jätk,» ütles haridusameti juhataja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles