Suur-Sõjamäel põleb RagnSellsi jäätmekäitlustehas

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinnas Suur-Sõjamäe tänaval puhkes tulekahju jäätmekäitlustehases, päästjad reageerisid põlengule suurte jõududega.

Põhja päästekeskuse valvepressiesindaja sõnul puhkes tulekahju prügi vastuvõtuhallis. Päästeamet reageeris väljakutsele suurte jõududega ning kustutustööd käivad. Kannatanuid teadaolevalt ei ole.

Põlengu kõrvale jääb Tallinna lennujaama lennurada. Lennujaama kommunikatsioonijuht Margot Holts ütles, et tõenäoliselt on tuule suund olnud soodne ning päästjad teinud head tööd, sest kõik saabuvad ja väljuvad lennud on toimunud täna plaanipäraselt.

Kustutustöödel osaleb ka politsei- ja piirivalveameti helikopter.

Päästeamet andis hoiatuse, et Suur-Sõjamäe põlengust levib suurtes kogustes mürgist suitsu suunaga Lasnamäe poole.

Keskkonnauuringute Keskus analüüsib praegu õhumõõtmisi, hetkel ei ole tuvastatud inimese tervist tõsisemalt ohustavaid ühendeid. Siiski palutakse Suur-Sõjamäe 31a läheduses elanikel hoida aknad ja uksed kinni ning soovitatakse hoida piirkonnast eemale.

Tulekahju Suur-Sõjamäel.
Tulekahju Suur-Sõjamäel. Foto: Lugeja foto

Päästeamet hoiatab, et inimesed ei läheks koha peale filmima ega pildistama, kuna nii panevad nad ohtu oma tervise ja takistavad päästetöid.

RagnSellsi juhatuse esimehe Rain Vääna sõnul on tulekahju jäätmete käitluse tehases, tuli sai alguse jäätmete vastuvõtu hallist. «Seal läks midagi põlema, aga praegu me veel ei tea, mis konkreetselt. Kui tulekahju on kustutatud, siis loodetavasti saame uurimise käigus teada,» ütles Vääna.

Ta lisas, et tegu on jäätmete vastuvõtuhalliga, kust jäätmekäitlusprotsess alguse saab ning seal olid valdavalt ehitusjäätmed. Tulekahju tekkepõhjuse kohta ei osanud Vääna praegu midagi öelda.

«Kui tuli on ära kustutatud, siis tuleb kindlasti põhjalik uurimine. Praegu on kõige tähtsam see, et me oleme nii kõik naabrid läbi käinud kui ka vaadanud seda, et ükski meie töötaja viga ei ole saanud, kõik evakueeriti õigel ajal,» lausus Vääna.

Seda, kas tuli võib vastuvõtuhallist ka mujale levida, ei osanud ta öelda. «Päästjad reageerisid suurte jõududega ja nad teevad oma tööd. Meid sinna ligi ei lasta, nii et täpne ülevaade praegu puudub,» lisas Vääna.

Põleng Suur-Sõjamäe tänaval.
Põleng Suur-Sõjamäe tänaval. Foto: Lugeja pilt
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles