Mootorratastega juhtus eile neli liiklusõnnetust

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liiklusõnnetus Mere puiestee ja Ahtri tänava ristmikul.
Liiklusõnnetus Mere puiestee ja Ahtri tänava ristmikul. Foto: Lugeja foto

Koos kevadiste ilmadega on Eesti teedel ja tänavatele ilmunud mootorrattad, paraku sagenevad ka kaherattaliste sõidukitega juhtuvad õnnetused. Laupäeval juhtus Eestis mootorratastega neli liiklusõnnetust, milles said inimesed vigastada, samuti sai kannatada üks jalgrattur.

Tallinna kesklinnas kukkus eile õhtupoolikul mootorrattaga noor naine. Siseministeeriumi teatel juhtus õnnetus juhtus kell 16.55 Mere puiestee ja Ahtri tänava ristmikul, kus Suzuki mootorrattaga sõitnud 24-aastane naine kaotas foori tagant sõitu alustades juhitavuse ja sõitis vastu äärekivi ning kukkus. Kiirabi toimetas mootorratturi Ida-Tallinna keskhaigla Ravi tänava korpusesse.

Õnnetust pealt näinud Postimehe lugeja sõnul oli õnnetusse sattunud mootorratur koos kaaslastega ning valgusfoori taga seisis 3-4-liikmeline mootorratturite grupp. Pealtnägija sõnul juhtus õnnetus veidi varem, kui siseministeeriumi teates kirjas ehk kella 16.40 paiku.

«Kui fooris hakkas põlema roheline, siis üks mootorratturitest kiirendas kohapealt sedasi minema, et hakkas vingerdama ning sel hetkel kaotas mootorratta juht oma sõiduki üle kontrolli. Juht kaldus vasakule ning sõitis vastu ohutussaart, kukkus pikali ning veeres natuke edasi. Juppe ja tükke lendas lähedusse laiali ning ümbruskaudsed inimesed ja liiklejad jäid õnnetust pealt vaatama,» kirjeldas pealtnägija.

Kukkunud mootorratturi kaaslased läksid naisele appi, üks neist tõstis kannatanu pealt mootorratta ära ja pani ohutussaare kõrvale seisma, teine aitas naise teelt püsti ja pani ta ohutussaarele pikali.

«Üks mootorratturitest korjas ka osa lennanud juppe kokku ja teine juht rääkis regulaarselt kannatanuga ning toetas teda,» märkis õnnetuse tunnistaja.

Mootorratastega juhtus laupäeval õnnetusi kogu Eestis

Kell 15.17 juhtus liiklusõnnetus Pärnumaal Audru alevis Audru tee esimesel kilomeetril, kus Honda mootorratast juhtinud 62-aastane mees kaotas lauges paremkurvis mootorratta üle kontrolli ja kukkus. Kiirabi toimetas mootorratturi Pärnu haiglasse.

Kell 18.04 juhtus liiklusõnnetus Tartus Ringtee ja Riia tänava ringristmikul, kus Opel Vectrat juhtinud 67-aastane mees sõitis ringristmikule ja ei andnud teed eesõigust omavale  Yamaha mootorrattale, mida juhtis 40-aastane naine. Kokkupõrkes sai kannatada mootorrattur, kelle kiirabi toimetas Maarjamõisa haiglasse kontrolli.

Kell 21.48 juhtus liiklusõnnetus Harjumaal Rae vallas Vana-Tartu maanteel Tammiku põigu juures, kus Harley-Davidsoni mootorratast juhtinud 48-aastane mees kaotas juhitavuse ning kukkus. Kiirabi toimetas mootorratturi Põhja-Eesti regionaalhaiglasse.

Liiklusõnnetuses sai kannatada ka üks jalgrattur. Kell 15.21 juhtus liiklusõnnetus Pärnus Riia maantee ja Liiva tänava ristmikul, kus 26-aastane mees sõitis jalgrattaga maja nurga tagant ette Audi Q7le, mida juhtis 38-aastane mees. Kiirabi toimetas jalgratturi Pärnu haiglasse kontrolli.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles