Kolmapäeval algab registreerimine õpilasmalevasse

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
2017. aasta malevasuve avamine Raekoja platsil.
2017. aasta malevasuve avamine Raekoja platsil. Foto: Eero Vabamägi

Kolmapäeval, 2. mail kell 15 algab sihtasutuse Õpilasmalev kodulehel malevarühmadesse registreerumine.

13-19-aastastel aktiivsetel ja töökatel Tallinna koolinoortel on valikus rohkem kui 50 rühma nii Tallinnas kui mujal Eestis. Kokku on pakkuda ligi 1000 malevakohta.

SA Õpilasmalev juhataja Ott Väli sõnul ei teki malevarühmad tühja koha peale. «Malevlased lähevad vaid sinna, kus on töö! Rõõm on tõdeda, et jätkuvalt on ettevõtjaid, kes annavad  noortele võimaluse oma piiramatu energia rakendada töötegemisse,» sõnas Väli. «Sihtasutusel Õpilasmalev on sel suvel koostöö umbes 30 eraettevõttega, lisaks Riigimetsa Majandamise Keskus ja kõik Tallinna linnaosavalitsused.»

Ka tänavu on malevarühmade suurimaks tööandjaks Circle K Eesti AS, kes palkab suvel rohkem kui sada malevlast. Malevlasi näebki suvel toimetamas paljudes Eesti tanklates (Circle K, Olerex) poekettides (Rimi, Coop), suurtaludes, turbarabas, turismiettevõtetes jne. Võib öelda, et võrreldes mõne aasta taguse ajaga on malevlastele pakutavad tööd muutunud mitmekesisemaks.

Kolmandat suve järjest saavad osad malevarühmad lisaks töötegemisele läbida ka spetsiaalselt õpilasmaleva jaoks kohandatud riigikaitseprogrammi. Koostöös kaitseministeeriumiga ja MTÜ-ga Riigikaitse Rügement saadakse teadmisi riigikaitsest ning proovida välilaagris metsaelu. Kui varasematel aastatel on programm olnud Tallinna õpilasmalevlastele, siis seekord on liitumas ka Maardu ning Lääne- ja Raplamaa ÕM-id.

Malevarühmade nimekirjaga ja üksikasjadega tutvuda ning malevasse registreeruda saab SA Õpilasmalev kodulehel.

Kindlasti tasub enne tutvuda ka registreerimise meelespeaga. SA Õpilasmalev tuletab meelde, et registreerimine käib kiiruse põhimõttel – kes ees, see sees. Seetõttu tasub noortel eelnevalt endale otsida sobiv rühm ja ka varuvariandid. Samuti olla valmis täitma motivatsiooniküsimustikku.

Kõikide registreerunute andmed salvestuvad SA Õpilasmalev andmebaasis. Kui isegi juhtub, et kohe soovitud rühma ei pääsenud, siis kohtade vabanemisel võetakse soovijaga ühendust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles