Fotod: Maakri tänavale kerkib veel üks pilvelõhkuja

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Capital Mill ehitab lähiaastatel Maakri tänavale 26-korruselise pilvelõhkuja Skyon.

Pilvelõhkuja projekti autorid on Eestis ja rahvusvaheliselt tunnustatud KOKO arhitektid. Maakri 30 krundile kerkiva Skyoni kõrgus maapinnast saab olema 95 meetrit.

Capital Milli tegevjuht Igor Mölder lubas pilvelõhkujast teha kogu Tornimäe piirkonna pärli. «Tornimäe prestiižne asukoht seab igale siia rajatavale hoonele kõrged nõudmised. Me soovime need nõudmised ümber sõnastada ja seada uus standard nagu tegime büroohoonetega Navigator ja Explorer sadamaalal. Meie jaoks on oluline suurepärane töökeskkond, sest ainult nii saab olla töö võimalikult tulemuslik. Sellesse panustab nii KOKO arhitektide loodud kõrgetasemeline arhitektuur ja sisearhitektuur kui targad ja energiasäästlikud tehnosüsteemid,» ütles Mölder.

Skyoni fuajee on 11,5 meetri kõrgune. Majas on üüripinda kokku 8200 ruutmeetrit. Hoone suurimate, 2.-4. korruse üüripind on kokku 1813 ruutmeetrit. Alates viiendast korrusest võtab hoone torni kuju ning sealne tüüpkorruse üüripind algab 302 ruutmeetrist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles