Fotod: Vabaduse väljak sai juubelisuveks kihelkonnavärvidesse

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinna Vabaduse väljak sai algava EV100 juubelisuve tähistamiseks kihelkonnavärvidesse.

Homme, 5. mail toimuval Teeme Ära talgupäeval tuuakse kihelkonnavärvid ligi 400 paika üle Eesti.

«100-aastase Eesti Vabariigi juubelisuvi on pühendatud sündmustele, mis toovad kogukondi kokku. Läbi aegade on aidanud Eesti kogukondadel püsida tugev paigatunnetus, mis on väljendunud näiteks kihelkonnavärvilistes rahvariietes. Seepärast kutsumegi üles homsel talgupäeval kihelkonnavärve taasavastama,» ütles Eesti Vabariik 100 korraldustoimkonna suursündmuste juht Margus Kasterpalu. «Värvimistalgute alguseks sai ka riigi keskväljak stiliseeritud Eesti kihelkonnavärvidesse.»

Kodukihelkonna määramiseks on loodud veebileht www.ev100.ee/kihelkonnad, mis koondab Eesti kihelkondande kaarti ning kasulikku infot värvitalgute läbiviimiseks. «Veebilehelt leiab mugavalt üles kogu vajaliku informatsiooni selleks, et taasavastada oma kodukandi värvid ning teha Eesti Vabariigi 100. sünnipäevaks üks värviküllane kingitus,» ütles Kasterpalu. Teeme Ära talgule saab end kirja panna www.teemeara.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles