Lasnamäe elanike arv tõusis rekordtasemele

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lasnamäe.
Lasnamäe. Foto: Liis Treimann

Tallinna Lasnamäe linnaosa elanike arv tõusis rekordtasemele ja ületas esmakordselt ajaloos 120 000 piiri.

Tallinna suurimasse linaosasse on selle nädala seisuga ennast elanikuks registreerinud 120 000 inimest. Aastaga on lasnamäelaste arv kasvanud ligi 700 inimese võrra.

«Kõige enam tullakse Lasnamäele elama Ida-Virumaalt koos peredega,» ütles Lasnamäe linnaosa vanem Maria Jufereva. «Kindlasti on elukoha valikul saanud määravaks meie elamispindade rohkus ja hinnatase, kuid ka hea ühendus kesklinnaga.»

Tema sõnul on lastega peredele ka määrav koolide ning lasteaedade rohkus ja kvaliteet. «Viimastel aastatel on renoveeritud mitmed koolid ning oluliselt on paranenud linnaosa vabaaja veetmise võimalused,» rääkis Jufereva.

Kõige kiirem oli Lasnamäe elanike kasv 2013. aastal, mil ennast registreeris 1441 inimest.

Rahvastikuregistri andmeil elas mai alguse seisuga Eesti pealinnas 450 075 inimest, aprillis kasvas Tallinna elanike arv 289 inimese võrra ning aasta algusest on linna elanikkond kasvanud 1311 inimese võrra.

Tallinnas elavate inimeste arv on 15 aastaga kasvanud rohkem kui 70 000 inimese võrra. 400 000 piiri ületas tallinlaste arv 1. septembriks 2004.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles