Video: Kalamajas jättis tööle läinud ema viieaastase üksi autosse (6)

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politsei käis koos poisiga ema otsimas.
Politsei käis koos poisiga ema otsimas. Foto: Mupo

Eile sai Tallinna munitsipaalpolitsei teate valesti pargitud sõidukist, kus oli üksi viieaastane poiss. Ema oli läinud tööle ning jättis lapse üksi autosse.

«Meile helistas eile üks Kalamaja elanik ja rääkis, et väga käidava koha peal on auto pargitud keset ülekäigurada,» rääkis Tallinna munitsipaalpolitsei (mupo) pressiesindaja Meeli Hunt. Mõne aja pärast teatas sama inimene, et autosse on jäetud laps.

Mupo korrapidaja tegi autonumbri järgi kindlaks omaniku kontaktid ja helistas talle. «Telefon helistas väga pikalt ja lõpuks vastas laps ise,» rääkis Hunt. Viieaastane poiss ütles, et ema telefon on tema käes ja ema ise läks ära. Korrapidaja helistas poisile neli korda ja iga kord sai ta vastuseks, et ema ei ole.

Hundi sõnul oli poiss rahulik. «Kui kohale jõudnud mupo patrull uuris poisilt, kuhu ema läks, siis poiss vastas, et tema ei tea, aga viipas kollase maja poole. Patrull läks kollasesse majja ja seal olnud töömees ütles, et seal majas seda inimest ei ole, aga tema nägi hommikul enne kümmet autot seal.

«Selle järgi saime teada, et ta on olnud seal poolteist tundi,» rääkis Hunt. Mupo hakkas kammima ümbruskonda, käis läbi kohalikud kondiitrid ja kohvikud, ilusalongid.

«Vahepeal saime veel kaks kõnet, üks oli valesti pargitud auto kohta ja teine andis teada üksi autos olevast lapsest ja siis ei jäänud meil muud üle, kui kutsusime politsei välja,» rääkis Hunt.

Ta lisas, et mupol pole pädevust võtta laps käe kõrvale ja minna ema otsima. Politseipatrull saabus loetud minutitega ja hakkas koos poisiga õiget kollast maja otsima. «Kollane maja oli tänava lõpus, üle mitme risttee minna ja oli ka kaugel. Täiesti arusaamatuks jääb, miks oli vaja auto nii kaugele jätta, oleks saanud lähemale sõita,» sõnas Hunt.

Ta lisas, et poiss oli nii rahulik, et ilmselt ei olnud see tema esimene üksi autos olemine. Hundi sõnul oli ema ehmunud, kui nägi last koos kahe politseiniku ja munitsipaalpolitseinikuga. «Tegi poisile pai ja rohkem midagi ei öelnud,» sõnas Hunt.

Kui mupo palus naisel auto mujale parkida, siis ütles naine, et lõpetab töötamise umbes kümne minuti pärast. «Eks ta ehmatanud oli, aga ei mingit draamat ega pisaraid, tundub, et oli tavapärane olukord,» tõdes Hunt.

Kommentaarid (6)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles