Talgulised koristasid Stroomi rannast üle 20 tonni prügi

Kadi Raal
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Talgulised Stroomi rannas.
Talgulised Stroomi rannas. Foto: Aleksandr Gužov

Eilse «Teeme Ära!» talgupäeva käigus koristasid mitusada töökat kätepaari Stroomi rannaliivalt üle 20 tonni prügi. 

Lisaks koristati rannaäärselt haljastus- ja puhkealalt ligi 200 tonni liiva. 

1,3 km pikkusel rannaribal toimetasid ligi 500 vabatahtliku. Selle aasta Stroomi talgud erinesid varasematest selle poolest, et keskendusid eelkõige liivaranna koristamisele. Rõhku pandi plastikprügi ohtlikkuse teadvustamisele.

«Plastikjäätmete probleem, millele talgutega tähelepanu pöörasime, on tõsine. Mereäärse linnaosana toetan selliseid riiklikke ja rahvusvahelisi poliitikaid, mis vähendavad plastikjäätmete teket,» ütles talgulisi tervitama tulnud Põhja-Tallinna linnaosavanem Raimond Kaljulaid. «Kutsun kõiki talgutest osavõtjaid ise vähendama ja vältima plastiku kasutamist ja sellega panustama puhtamasse keskkonda.»

Talgutel osalejatele esines ansambel Apelsin, kõigile pakuti kuuma teed, pirukaid, vett ja suppi. Talguloosi peaauhinna, milleks oli jahisõit Tallinna lahel, võitis vabatahtlik Vaike Taal. Samuti loositi välja auhinnad, mis on Stroomi talgutel osalejate jaoks on välja pannud Meremuuseum, Sõle spordikeskus, spordiklubi Reval-Sport, Coca-Cola Eesti ja teised ürituse toetajad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles