Boroditš keeldus Aasa umbusaldamast (1)

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Deniss Boroditš
Deniss Boroditš Foto: Peeter Langovits

Endine keskerakondlane, praegu Reformierakonda kuuluv Deniss Boroditš keeldus alla kirjutamast opositsioonierakondade ühisele umbusaldusavaldusele Tallinna linnapea Taavi Aasa vastu ja peatas seetõttu oma volitused Tallinna linnavolikogus.

Eelmisel nädalal peatas Tallinna valimiskomisjon Boroditši volitused volikogu liikmena ja nimetas volikogu liikmeks Ants Leemetsa kuni tänavu 4. augustini.

«Peatasin oma volitused sellepärast, et volikogus hääletatakse umbusaldusavaldust linnapea Aasale. Töötasin temaga neli aastat koos ning tunnen teda kui ausat ja vastutusvõimelist inimest. Ma ei usu, et umbusaldamine lahendab kuidagi korruptsiooniprobleeme. Loomulikult ei saa kõiki korruptsiooniskandaale õigustada, aga teha nende eest vastutavaks Aas oleks ebaõiglane,» ütles Boroditš portaalile rus.err.ee.

«Vana arm ei roosteta,» tõdes linnavolikogus opositsioonis oleva IRLi fraktsiooni esimees Riina Solman. «Homme (täna – toim) umbusaldame Tallinna linnapead, sest korruptsioonile ei ole linnas piire pandud, midagi ei ole muutunud. Ühe erakonna ainuvõimule baseeruva linnajuhtimise süsteemi ehitas üles Savisaar, Aas oli sel ajal abiinnapea – ta peaks teadma-tundma kinnisilmi kitsaskohti, mille puhul peaks olema nulltolerants,» lausus Solman.

Tallinna volikogu Reformierakonna fraktsiooni esimehe Kristen Michali sõnul on Boroditši käitumine inimlikult mõistetav. «Kergendust see Aasale ei too, Deniss peatas töö volikogu liikmena, kuna on isiklikult Aasaga koos töötanud ja oleks tundnud ebamugavust teda umbusaldades. Inimlikult mõistan tema palvet, korrektne on sellest varakult teada anda ning asendust paluda, Tallinna volikogus selline võimalus on,» ütles Michal.

«Aas on nelja opositsioonierakonna /.../ arvates vastutav süsteemse juhtimisprobleemi eest Tallinnas. Omad kontrollivad omasid ja maksumaksja vara ei hoita heaperemehelikult. Avaldame talle linnapeana umbusaldust keskparteilise läbipõimituse ja sõltuvusahela kestmise eest, ka nelja erakonnaga kohtudes asus ta eitavale seisukohale muutuste vajalikkuses Tallinna juhtimises,» lausus Michal.

Tallinna valimiskomisjon peatas isiklike sooviavalduste alusel kolmeks kuuks ka Reformierakonna esindavate Taavi Rõivase, Keit Pentus-Rosimannuse, Remo Holsmeri, Eerik-Niiles Krossi ja Heli Tederi linnavolikogu liikme volitused. Valimiskomisjoni otsuse kohaselt täidavad nende asemel 8. maist linnavolikogu liikme kohuseid Toomas Kruusimägi, Eve Kivi, Liina Hermaküla, Eero Merilind ja Toomas Kärk.

Tallinna volikogu arutab Aasale esitatud umbusaldusavaldust erakorralisel istungil, mis peetakse täna algusega kell 8.15 hommikul.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles