Harjumaal kadunuks jäänud politseinikku pole seni leitud

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Esmaspäevast saati kadunud olnud 44-aastane politseinik Marek.
Esmaspäevast saati kadunud olnud 44-aastane politseinik Marek. Foto: PPA

Harjumaal aprilli lõpus kadunuks jäänud politseiniku leidmiseks korraldati viiel päeval ulatuslikud maastikuotsingud, samuti on korravalvurid vadanud läbi suures mahus valvekaamerate salvestusi, kuid seni pole otsingud tulemusi andnud.

Lääne-Harju jaoskonna ennetus- ja menetlustalituse juht Erkko Piirimägi ütles BNSile, et aprilli lõpus Harjumaal kadunuks jäänud 44-aastase Mareki leidmiseks alustati maastikuotsinguid 25. aprillil. Maastikuotsingud kestsid 27. aprillini ning lisaks tehti 2. mail täiendav otsing.

«Suurupis alustati otsingutega 25. aprillil ning jätkati 26. aprillil. Kogutud info pinnalt alustasime 26. aprillist otsinguid ka Aegviidus, mis jätkusid 27. aprillil ja 2. mail. Kõikidel otsingute päevadel osales ligikaudu poolsada inimest, 2. mail osales kokku otsingutel 75 inimest,» sõnas Piirimägi. «Otsingutele kaasasime politsei- ja piirivalveameti kopteri 25. aprillil Suurupis ja 26. aprillil Aegviidus. Lisaks kaasati tehnilise võimekuse poolelt ka droon, mida kasutati siis, kui ilm seda võimaldas.»

Otsingutest võtsid osa politseinikud, abipolitseinikud, otsingukoerad ning ka lepingulised partnerid ESTSARist ja Põhja reservpäästerühmast. Samuti aitasid kohalikud Aegviidu jahimehed ning abi osutasid ka kohalikud elanikud.

«Lisaks ulatuslikele maastikuotsingutele oleme vaadanud väga suures mahus ühistranspordi ja Tallinna linnaruumis olevate valvekaamerate salvestisi, et kaardistada Mareki võimalik teekond Balti jaamast 23. aprillil. Paralleelselt sellega oleme teinud päringuid ning analüüse, et saada aimdust tema käitumise põhjuste ning motiivide kohta. Samuti oleme suhelnud lähedastega ning kontrollinud üle kõik kodanike saadetud vihjed. Paraku ei ole meie senised tegevused Mareki asukoha tuvastamiseni viinud,» sõnas Piirimägi.

Otsitav politseinik Marek on ligi 180 setimeetrit pikk, tugeva kehaehitusega ja heleda peaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles