Galerii: pronkssõduri esine on juba nelkidest punane (9)

Nele-Mai Olup
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinnas kaitseväe kalmistul asuva pronkssõduri juurde hakati lilli tooma juba teisipäeval.

Kolmapäeval, 9. mail tähistab Venemaa võidupüha ehk võitu natsliku Saksamaa üle. Moskvas Punasel väljakul toimub võidupüha sõjaväeparaad, millega tähistatakse 73 aasta möödumist Nõukogude Liidu võidust Natsi-Saksamaa üle Teises maailmasõjas. Sellega seoses tuuakse tavapäraselt ka Tallinnas kaitseväe kalmistul asuva pronkssõduri juurde nelke, pärgi ja küünlaid. 

Mälestamaks Teise maailmasõja ohvreid, asetasid ka kaitseväe kaplanid täna pärja punaarmeelaste hauatähise ehk pronkssõduri juurde ning keskpäeval toimus Kaarli kirikus mälestusteenistus kõigi Teises maailmasõjas langenute mälestuseks.

Euroopas tähistatakse kolmapäeval aga Euroopa päeva, märkides sellega Prantsusmaa välisministri Robert Schumani avaldatud deklaratsiooni, milles ta soovitas Euroopa riikide koostöö alusena luua Prantsuse-Saksa söe- ja terasetoomist ühitav ülemamet, millest hiljem arenes välja Euroopa Liit.

Kommentaarid (9)
Copy
Tagasi üles