Velotaksojuhtide elu läheb 1. juulist karmimaks (2)

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Velotaksod vanalinnas.
Velotaksod vanalinnas. Foto: Erik Prozes

Tallinna linnavolikogu võttis tänavastu määruse, mis sätestab velotaksodele üsna karmid reeglid.

Esiteks viiakse velotaksodele sisse teenindajakaardi nõue. See tähendab, et igaüks, kes veab velotaksoga Tallinnas inimesi, peab endale hankima teenindajakaardi, mille saamiseks on kolm tingimust. Esiteks peab velotaksojuht olema täisealine. Teiseks peab tal olema ükskõik millise mootorsõiduki juhtimise õigus. Ja kolmandaks peab tal olema hea maine. Hea maine tähendab praegusel juhul seda, et velotaksojuhil ei ole kehtivaid karistusi joobes sõidukijuhtimise, lubatud sõidukiiruse ületamise või illegaalse sõitjateveo korraldamise eest.

Eraldi nõuded kehtestatakse ka velotaksojuhtide sõiduvahenditele. Esiteks ei tohi nende püsinimivõimsus ületada 0,25 kilovatti ja nende suurim lubatud laius on 1,25 meetrit. Neil peavad olema suunatuled, signaalkellad, pidurid ja turvarihmad. Samuti on keelatud ilma vastava kooskõlastuseta lisada velotaksodena kasutatavatele sõidukitele täiendavaid heli- ja valgustusseadmeid.

Velotakso juht on kohustatud omama klientide teenindamiseks piisavalt vahetusraha, sõitma sihtkohta sõitja soovitud teed mööda, välja arvatud juhul kui tegemist on jalakäijate alaga. Juht peab teavitama sõitjat teenuse hindadest ja ütlema sõidu umbkaudse hinna, peab järgima liiklusseaduse nõudeid ja andma sõitjale teenuse eest tasumisel kviitungi.

Määrus jõustub 1. juulil 2018.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles