Maksuamet kontrollis Harjumaa toitlustuskohti

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Arvo Meeks

Maksu- ja tolliameti (MTA) töötajad külastasid aprilli lõpus Harjumaal ja Tallinnas tegutseva äriühingu kolme toitlustuskohta, et kontrollida võimalikku ümbrikupalga maksmist ja töötajate registreerimist. Kohapeal kontrollitud kaheksast töötajast oli registreerimata viis.

MTA maksuauditi üksuse juhi Oscar Õuna sõnul ilmnes kontrolli käigus, et ettevõtte kolmes tegevuskohas töötas kokku ca kümme inimest, kelle palgaväljamakseid ei deklareeritud. «Toitlustussektoris on sellises suures ulatuses musta tööjõu kasutamine meie kontrollipraktikas jäänud aina harvemaks, aga nagu konkreetne kontroll näitas, siis kahjuks seda siiski tuleb ette. Eelmisel aastal kontrollis MTA üle Eesti toitlustussektoris 1168 inimese töötamist ja nendest 77 (6,6%) olid registreerimata. «Ettevõtted, kus töötajaid ei registreerita ja makstakse ümbrikupalka on jätkuvalt meie üks suurimaid prioriteete, millega tegeleda,» ütles Õun.

Samuti selgus kontrollimisel, et ettevõte varjab oma käivet. «Kui rikkumisi tuleb ette mitmes valdkonnas, siis kasutame rangemaid meetmeid, et tööandja oma maksuasjad korda teeks,» lisas Õun.

Amet jätkab ümbrikupalga maksmise tuvastamiseks vaatlusi üle Eesti, senisest rohkem ka väikelinnades ja asulates.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles