Harjumaa omavalitsused: tasuta bussitransport viiks paljude bussiliinide sulgemiseni (4)

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koolilapsed on päeva ajal põhilised bussireisijad.
Koolilapsed on päeva ajal põhilised bussireisijad. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Harjumaa omavalitsuste liidu (HOL) juhatus ei toeta avaliku teenindamise lepingu alusel maakondliku ühistranspordi tasuta juurutamist majandusministeeriumi poolt pakutud kujul, leides, et see oleks ebaõiglane rongiliikluse ja kommertslike bussiliinide suhtes.

Läbikaalumata on tasuta bussitranspordi mõjud raudteel toimuvale reisijaveole, mis omab Harjumaa ühistranspordi tervikpildis olulist kohta ja on kiirelt kasvava osakaaluga, vahendab ERR uudised HOL märgukirja majandusministeeriumile, riigikogule, maanteeametile ja ühistranspordikeskustele.

Riigi doteeritavate rongiliinidega paralleelselt toimuv tasuta bussitransport tähendaks HOL-i hinnagul raudteetranspordi ebavõrdset kohtlemist, vähendades rongisõitjate arvu ja reisjakilomeetreid.

Omavalitsusliit leiab, et Harjumaa ühistransporti tervikuna halvendav löök tabaks maakondlikke kommertsliine, mille osakaal maakonna bussiliinivõrgust on umbes 40 protsenti.

Kommertsalustel töötavate bussiliinide tegevuse lõpetamisel aga leida raha nende asendamiseks tasuta liinidega, seda tehes aga kasvaksid Harjumaa ühistranspordi kogukulud märkimisväärselt.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles