Kauplusi kontrollinud keeleinspektsioon tõi positiivseks näiteks iraanlasest kassapidaja (5)

Sven Randlaid
, Toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pirita Selver septembris.
Pirita Selver septembris. Foto: Lugeja foto

Keeleinspektsioon leidis eelmisel nädalal läbi viidud kontrolli käigus Tallinna kauplustest taas puuduliku eesti keele oskusega töötajaid, positiivse näitena tõi järelevalveorgan iraanlasest kassapidaja.

Möödunud nädalal jätkus Maxima Eesti OÜ Smuuli Maxima XX töötajate eesti keele oskuse kontroll. Kolmest uuest töötajast kaks peavad sooritama eesti keele eksami. Varasem ettekirjutus oli 10-l, kõigi ettekirjutuse tähtaega pikendati, kolmele töötajale tehti sunniraha hoiatus, teatas keeleinspektsioon.

Kontrolliti AS Selver Järve Selveri kaupluse töötajate eesti keele oskust. Järve Selveris on 154 töötajat, eesti keele eksami peavad sooritama 8 ja kahele töötajale tehti ettekirjutus täiendada eesti keele oskust.

Positiivne näide Järve Selveris oli iraanlasest kassapidaja, kellel on sooritatud ametikohal nõutav B1-taseme eesti keele eksam. Kaupluse juht jälgib, et keeleoskuseta töötajad ei ole müügisaalis, vaid teevad selliseid töid, kus klientidega pole vaja suhelda.

AS OG Elektra Kari tänaval asuva Grossi poe ühel töötajal pikendati ettekirjutuse tähtaega, ühtlasi tehti hoiatus selle kohta, kui ettekirjutus on tähtpäevaks täitmata, on Keeleinspektsioonil õigus töötaja suhtes rakendada sunniraha.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles