Uus nädal toob kaasa uued piirangud liikluses

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teetööd.
Teetööd. Foto: Tairo Lutter

Alates 14. maist on Tallinna liikluses uued piirangud nii Kesklinnas, Haaberstis kui Pirital.

Kesklinnas Gildi tänaval algab taastusremont, mille käigus saab korda teelõik Juhkentali tänava poolsest tupiktänavast kuni Lastekodu tänavani.

Remondi käigus uuendatakse sõidu- ja kõnnitee asfaltkate, korrastatakse töömaale jäävad kaevud, asendatakse lagunenud äärekivid uutega ning korrastatakse haljasalad. Samuti parendatakse sajuvee tänavalt ära juhtimise lahendust. Lisaks rekonstrueeritakse teetööde käigus AS Tallinna Vesi finantseerimisel ka veetorustik. Tööd on kavas lõpetada 15. juuniks. Ehituse ajal tagatakse sõidukitele läbipääs Jakobi–Gildi tn ristmikult. Töötsoonis on keelatud parkida. Kokkuleppel ehitajaga on võimalik ajutiselt pääseda autoga majade juurde.

Pirita linnaosas Vabaõhukooli teel Kose tee ja Rahvakooli tee vahelises lõigus tehakse 14.-18. maini sõidutee pealmise asfaltbetoonkatte paigaldustöid ning tänav on tavaliiklusele suletud. Ligipääs on tagatud ainult kohalikele elanikele. Ümbersõit linnast väljuval suunal toimub Kose tee – Puhkekodu tee – Metsakooli tee – Rahvakooli tee kaudu ja linna siseneval suunal Rahvakooli tee – Puhkekodu tee – Kelluka tee – Narva mnt – Kose tee kaudu.

Rekonstrueerimistööde käigus korrastatakse 6,5 meetri laiune 1+1 sõidurajaga sõidutee, paarisnumbritega majade poolsele küljele rajatakse kahe meetri laiune kõnnitee ning rajatakse 16 parkimiskohta. Liikluse rahustamiseks rajatakse sõiduteele künnised. Ülekäiguradadele paigaldatakse vaegnägijate liikumise hõlbustamiseks reljeefsed kõnniteeplaadid ning rajatakse ülekäiguradade erivalgustus. Rajatakse ka sademeveekanalisatsioon ning korrastatakse töömaal olevad kaevud. Seoses töödega Vabaõhukooli teel suunatakse alates 14. mai kella 10.00-st kuni 16. mai tööpäeva lõpuni liinide nr 5 ja 6 bussid ümbersõidule.

Bussid sõidavad ümbersõidumarsruudil Kose tee, Puhkekodu tee, Metsakooli tee ja  tagasipööre tehakse Metsakooli tee ja Vabaõhukooli tee ristmikul. Ümbersõidul tehakse Kose peatus Kose teel enne Vabaõhukooli tee ristmikku, Nurmiku tee peatus Puhkekodu teel enne Mesika tee ristmikku ja Metsakooli peatus Metsakooli teel peale Vabaõhukooli tee ristmikku.

Alates esmaspäevast muutub liikluskorraldus ka Rannamõisa teel. Rannamõisa tee, Vana-Rannamõisa tee ja Lõuka tänava ristmik suletakse liiklusele 14. mai  varahommikul, ümbersõitudena on võimalik kasutada Tallinna-Rannamõisa-Kloogaranna maanteed või Vabaõhumuuseumi teed.

Muudetakse Sõba bussipeatuse asukohta, bussipeatused viiakse 250 meetrit Tabasalu poole, Rannamõisa tee-Lõuka-Keskküla tänava ristmiku piirkonda.

Bussid suunatakse ümbersõitudele järgnevalt: liinide number 21, 21B bussid Balti jaama ja 21A bussid Õismäe sõidusuunal on suunatud ümbersõidule Vana-Rannamõisa tee, Kakumäe Selveri kõrval paikneva Rannamõisa tee ja Vana-Rannamõisa tee ühendustee ja Rannamõisa tee kaudu, tehes ajutise peatuse Rannamõisa teel paiknevas Räga peatuses.

Liini number 21A bussid Kakumäe suunal on suunatud ümbersõidule Paldiski maantee, Mõisa tänava ja Vabaõhumuuseumi tee kaudu, tehes ajutise peatuse Paldiski maanteel paiknevas Haabersti peatuses.

Liinide numbrid 41, 41B bussid Kakumäe sõidusuunal on suunatud ümbersõidule Rannamõisa tee, Kakumäe Selveri kõrval paikneva Rannamõisa tee ja Vana-Rannamõisa tee ühendustee ja Vana-Rannamõisa tee kaudu. Piirangud kehtivad kuni 22. juunini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles