Reedel algab taas laevaliiklus Tallinna ja Aegna saare vahel

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aegna vahet sõitev Vesta väljub Kalasadamast.
Aegna vahet sõitev Vesta väljub Kalasadamast. Foto: Küllike Rooväli

Tallinn tellib Kihnu Veeteedelt alates reedest taas Aegna saarega ühenduse pidamiseks liinireise.

Tallinna-Aegna laevaliin on hooajaline ning navigatsioon kestab mai keskpaigast kuni septembri keskpaigani. Reisid toimuvad mais ja septembris reedest pühapäevani ning suvekuudel iga päev, välja arvatud teisipäeval.

Reisilaev Vesta väljub Tallinnast Kalasadamast ning ülesõit Aegna saarele kestab ligikaudu üks tund. Pileteid saab osta eelmüügist kuni kaks tundi enne laeva väljumist. Laevale pääs ja kohapealne piletimüük algab 30 minutit enne reisi algust.

Tallinlastele kehtib tasuta sõidu õigus. Tasuta sõidu õigust saab kasutada vaid kohapeal elavas järjekorras isikustatud ühiskaardi ja isikut tõendava dokumendi esitamisel.

Alates 2015. aasta 1. juunist kehtib Tallinna elanikele isikustatud ühiskaardi esitamisel üldjärjekorras eelis ning igale väljumisele reserveeritakse ka kaks kohta Aegna saare elanikele. Nimetatud soodustuste kasutamiseks peab olema sadamas kohal vähemalt 15 minutit enne laeva väljumist.

Teised Tallinna lahes asuvad väikesaared - Naissaar ja Prangli - kuuluvad Viimsi vallale.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles