Linnavalitsus uurib Mangi korteriasja

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Igor Mang.
Igor Mang. Foto: Peeter Langovits

Seoses astroloog Igor Mangi ahistamisskandaaliga tekkis muu hulgas küsimus, kuidas on Mang saanud oma valdusse munitsipaalkorteri, mida olevat kasutanud vaid astroloogiaseanssideks, mitte elamiseks.

Linnavara valdkonda juhtiva abilinnapea Eha Võrgu sõnul on ametnikud mitu päeva asja uurinud ja praegu paistab, et Mang sai korteri enda valdusse igati seaduslikult. «Esiteks kordan veel kord üle, et tegemist on munitsipaal-, mitte sotsiaalkorteriga. Kõnealune kodanik sai selle üürile oma avalduse alusel, kuna ta on penisonieas inimene, kes ei oma ühtegi elamispinda,» ütles Võrk Postimehele.

Ta lisas, et täna käisid ametnikud Lasnamäel õigeusukiriku läheduses asuvat korterit kontrollimas. «Mangiga me ei kohtunud, aga korteriukse tegi meile lahti tema endine elukaaslane. Pealiskaudse vaatluse tulemusena võis järeldada, et korteris elatakse. Kuna me Mangi endaga pole kohtunud, siis ei tehta mingeid otsuseid enne, kui me oleme saanud talle küsimusi esitada,» lausus Võrk.

Ta lisas, et endise elukaaslase sõnul olevat tema kooselu Mangiga lõppenud 2015. aastal. Samal aastal taotles astroloog linnalt eluaset ning talle kui pensionieas ja elamispinnata isikule antigi Lasnamäe munitsipaalmajas korter.

2015. aasta alguses kohtus Mang tollase linnapea Edgar Savisaarega ja tutvustas talle Tallinna linna tähtede seisu. Kohtumist kajastanud linnavalitsuse ajaleht Pealinn kirjutas tookord järgmist: «Mis puutub linnavõimu ja valitsuse vahelisse pidevasse kanakitkumisse, siis selles osas näeb Mang ette võimalikke muutusi. «Valitsus peab hakkama linna toetama, kui ta tahab edasi minna. Muud varianti pole – peab hakkama koostööle,» ütles Mang.»

Astroloog ennustas 8. jaanuaril 2015 toimunud kohtumisel Savisaarele, et toda ootab ees elamusterohke aasta. Nii ka läks. Muu hulgas sattus Savisaar kriminaaluurimise alla, kõrvaldati linnapea ametist ja tal amputeeriti haiguse tõttu jalg.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles