Politsei pidas kinni Sõle spordikeskuse juhi (11)

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinna Sõle spordikeskuse juht Toomas Ristlaan peeti kinni, sest võttis ühelt spordisaali rentnikult altkäemaksu.

«Esialgse kahtlustuse järgi on Sõle spordikeskuse juhataja võtnud ühelt spordikeskuse kliendilt korduvalt altkäemaksu selle eest, et klient saaks endale sobivamaid sportimisaegu, nende eest oleks tasu soodsam ning asjaajamine sujuks kiiremini,» teatas Põhja ringkonnaprokuratuuri pressiesindaja Kaarel Kallas.

Kõnealune kriminaalasi on alustatud poolteist nädalat tagasi ning täna alustati esimeste avalike menetlustoimingutega – kahtlustatava kinnipidamisega ning temaga seotud asukohtade läbiotsimisega.

Kriminaalmenetlust viib läbi keskkriminaalpolitsei korruptsioonikuritegude büroo ja juhib Põhja ringkonnaprokuratuur.

Spordivaldkonda kureeriv Tallinna abilinnapea Vadim Belobrovtsev sõnas, et hetkel on Spordi- ja Noorsooameti ning Tallinna linnavalitsuse jaoks esmane saada piisav ülevaade toimuvast ja võimalike kahtlustuste iseloomust, teatas Raepress.

«Teeme keskkriminaalpolitseiga igakülgset koostööd,» ütles Belobrovtsev.

Belobrovtsevi sõnul on oluline tagada ka Sõle spordikeskuse sujuv toimimine taolistele ebameeldivatele vahejuhtumitele vaatamata. «Personaliotsustest saame rääkida siis, kui oleme keskkriminaalpolitseilt saanud täielikuma info,» ütles Belobrovtsev.

Solman: järjekordne seik korruptsioonijuhtumite reas 

Tallinna linnavolikogu IRLi fraktsiooni juht Riina Solman märgib, et Sõle spordikeskuse keskerakondlasest juhi kinnipidamine seoses altkäemaksu võtmisega on järjekordne seik Tallinna lõputus korruptsioonijuhtumite reas.

Riina Solman.
Riina Solman. Foto: Peeter Langovits

«Kuigi me võime kuulda peatselt abilinnapeade ja linnapea juttu sellest, et linna asutustes on tuhandeid töötajaid ja peame me vaatama tõele näkku, et korruptsioon on peitkuritegu, sai taaskord kahtlustuse ühe linnaasutuse juht, mitte reatöötaja,» kommenteeris Solman. 

Ta märkis, et alles hiljaaegu umbusaldati linnapea Taavi Aasa seoses suutmatusega tunnistada, et linnas on probleeme süsteemse korruptsiooniga. «Tallinnas ei ole juba aastaid põhjust rääkida üksikjuhtumitest ning linnavõimu korruptsiooni tolereeriv suhtumine avaldub mitmete linnaasutuste juhtimises,» kommenteeris Solman ja lisas, et Sõle spordikeskuse töötajate hulgas on täna ka korruptsioonisüüdistuses kriminaalkaristuse saanud endine kesklinnaosa vanem Alar Nääme ning Tallinna Sadama endine eksjuht, korruptsioonisüüdistuse saanud Allan Kiil.

Kommentaarid (11)
Copy
Tagasi üles