Fotod: ammoniaagilekke päästetööd on lõppenud (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Päästjad kõrvaldasid keemiareostuse Paljassaare sadamas õhtul kella seitsmeks. 

Täna hommikul kell 09.49 sai häirekeskus teate, et Paljassaare tee 30 hoones on ammoniaagi leke.

Põhja päästekeskuse pressiesindaja Jane Gridassov ütles, et päästjad avastasid saabudes ammoniaagi lekke hoone kompressoriruumis. Ammoniaaki kasutatakse hoone külmutusseadmetes. 

Pärast lekke avastamist sulgeti hoone uksed ja aknad ning seetõttu ei pääsenud aine ka hoonest välja. Sündmusele reageerinud keemiapäästemeeskond sisenes hoonesse, sulges kiiludega lekke ja ühtlasi suleti ammoniaagi pealevool kompressorisse. Seejärel koguti ohtlik aine mahutitesse ja utiliseeritakse.

«Objekti territooriumil ja väljaspool objekti aine ohtlikku kontsentratsiooni ei ole. Siiski soovitame ennetavalt hoida piirkonnas uksed-aknad suletud ja võimalusel vältida seal lähedal liikumist,» ütles Gridassov.

Päästetööd lõppesid Põhja päästekeskuse teatel õhtul kella 19 paiku.

Päästetöid juhtinud Marek Danilsoni sõnul ohtlik aine väljaspool objekti ei lekkinud ning ümbruskonnas viibivatele inimestele ja keskkonnale ohtu ei kujutanud.

Õnnetuses keegi kannatada ei saanud. Päästjate ohutus keemiasukeldusel oli tagatud spetsiaalsete ülikondade ja hingamisteid katvate vahenditega. 

Sündmusele reageerisid meeskonnas Kesklinna, Kopli, Pirita, Lasnamäe ja Lilleküla komandodest ning CBRN grupp ehk keemia kiirgusohu kõrvaldamise teenus.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles