Prokuratuur ei taotle Sõle spordikeskuse juhi vahistamist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keskkriminaalpolitsei pidas kinni Sõle spordikeskuse juhi Toomas Ristlaane.
Keskkriminaalpolitsei pidas kinni Sõle spordikeskuse juhi Toomas Ristlaane. Foto: Tairo Lutter

Põhja ringkonnaprokuratuuril pole kavas taotleda korruptsioonis kahtlustatava Sõle spordikeskuse juhi Toomas Ristlaane vahistamist, mis tähendab, et mees pääseb peagi vabaks.

Keskkriminaalpolitsei pidas Ristlaane 48 tunniks kinni kolmapäeval, kahtlustades teda korduvas altkäemaksuvõtmises. «Esialgse kahtlustuse järgi on Sõle spordikeskuse juhataja võtnud ühelt spordikeskuse kliendilt korduvalt altkäemaksu selle eest, et klient saaks endale sobivamaid sportimisaegu, nende eest oleks tasu soodsam ning asjaajamine sujuks kiiremini,» sõnas ringkonnaprokuratuuri pressiesindaja.

Ta lisas, et kriminaalasi on alustatud poolteist nädalat tagasi ning kolmapäeval alustati esimeste avalike menetlustoimingutega – kahtlustatava kinnipidamisega ning temaga seotud asukohtade läbiotsimisega.

Kriminaalmenetlust viib läbi keskkriminaalpolitsei korruptsioonikuritegude büroo ja juhib Põhja ringkonnaprokuratuur.

Linnavalitsuse spordivaldkonda kureeriv abilinnapea Vadim Belobrovtsev sõnas kolmapäeval, et praegu spordi- ja noorsooameti ning Tallinna linnavalitsuse jaoks esmane saada piisav ülevaade toimuvast ja võimalike kahtlustuste iseloomust. «Teeme keskkriminaalpolitseiga igakülgset koostööd,» ütles Belobrovtsev. «Meie kohus on tagada, et linna vara haldamine oleks heaperemehelik, keskus heades kätes ja igasugused kuritarvitused välistatud.»

«Personaliotsustest saame rääkida siis, kui oleme keskkriminaalpolitseilt saanud täielikuma info,» ütles Belobrovtsev. Äriregistri andmetel kuulub Ristlaan Keskerakonda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles