Galerii: peaminister Ratas võõrustas kõrgetasemelist Jaapani delegatsiooni (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Peaminister Jüri Ratas kohtus täna Jaapani Fukuoka linna juhi Soichiro Takashima ja teda saatva kõrgetasemelise äridelegatsiooniga, et arutada koostööd ettevõtlus- ning innovatsioonivaldkonnas. Fukuoka, Jaapani suuruselt kuues linn, on tuntud väga aktiivse ning innovaatilise ettevõtluslinnana, kus luuakse Jaapanis enim iduettevõtteid.

Peaminister Jüri Ratas ütles kohtumisel, et tal on hea meel näha linnapead Soichiro Takashimat Davosis toimunud kohtumise järel sedavõrd kõrgetasemelise delegatsiooniga Eestis. «Ma usun, et Eesti ettevõtete ning Fukuoka koostöö saab olema viljakas. Oleme ühisel arusaamisel, et innovatsioon ja sealhulgas targad digitaalsed lahendused aitavad kaasa elukvaliteedi parandamisele ning ühiskondlike probleemide lahendamisele,» sõnas peaminister Ratas.

Peaminister rõhutas, et Eesti ärikeskkond on väga tugev ning innovatsioonile suunatud ettevõtetele soodus. «Eesti ettevõtted ja sealhulgas iduettevõtted oskavad ja suudavad kindlasti anda lisandväärtust ka maailma suuruselt kolmandasse majandusse.»

Ratas lisas, et kohtus eile ka Eesti iduettevõtjatega, kes on oluline osa siinsest majandusest. «Meie iduettevõtluse määr on Euroopa keskmisest kuus korda kõrgem. Jagame Jaapani sõpradega ühist mõistmist, et riik peab olema oma ettevõtjatega tihedas dialoogis ning sealhulgas hindama start-up-sektorit, mis tegutseb nii tehnoloogiliste kui ka ühiskondlike arengute eesotsas,» rõhutas peaminister.

Jüri Ratas on kutsunud Jaapani peaministri aasta lõpus Tallinnas toimuvale globaalsete liidrite digitaalsele tippkohtumisele.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles