Kopli liinide esimene uuselamu sai nurgakivi

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kolmapäeval pandi nurgakivi Kopli liinide uusarenduse esimesele hoonele.

Tallinna linna omandis olnud Kopli liinide kinnistute avaliku enampakkumise võitis OÜ Fund Ehitus, ostu-müügi leping sõlmiti 28. oktoobril 2015.

«Arendaja võttis kohustuse hoonestada omandatud ala vastavalt oma pakkumises esitatud linnaehituslikule visioonile ning peab tagama ka ala infrastruktuuri väljaehitamise,» rääkis abilinnapea Eha Võrk. «Arendaja kujundab selle miljööväärtusliku Kopli piirkonna turvaliseks ja peresõbralikuks terviklikuks elukeskkonnaks, mis on eriti sobiv noorperedele. Rannale on ette nähtud promenaad ning spordi- ja mänguväljakud. Uushoonestuse planeerimisel on suures osas aluseks võetud olemasolev teedevõrk ning säilitatakse ka olemasolevad munakivikattega teed,» lisas Võrk.

Kopli liinide alale rajatakse endiste hoonete mahte järgivad korterelamud, samuti elurajooni teenindavad asutused ja kaubandusteenindusettevõtted. Uute hoonete ehitamisel tuleb arvestada ka säilitatavate hoonetega arhitektuurilt ja mahtudelt kokku sobimisega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles