Prokuratuur saatis Sõle spordikeskuse endise juhi kohtu ette

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keskkriminaalpolitsei pidas 16. mail kinni Sõle spordikeskuse juhi Toomas Ristlaane.
Keskkriminaalpolitsei pidas 16. mail kinni Sõle spordikeskuse juhi Toomas Ristlaane. Foto: Tairo Lutter

Põhja ringkonnaprokuratuur lõpetas Sõle spordikeskuse altkäemaksu kriminaalasja kohtueelse menetluse ja saatis keskuse endise juhi Toomas Ristlaane kohtu ette.

Prokuratuur tuvastas, et Sõle spordikeskuse endine juht Toomas Ristlaan nõudis tänavu kevadel kahelt spordikeskuse kliendilt altkäemaksu ning kasutas spordikeskuse raha isiklikus tarbeks.

Kriminaalmenetluse käigus kogutud tõendid kinnitavad, et Toomas Ristlaan nõudis kahelt spordikeskuse kliendilt altkäemaksu kokku seitsmel korral ning sai seeläbi kuritegelikul teel tulu kogusummas 6000 eurot. Altkäemaksu eest said kliendid vastutasuks sobivamaid trenniaegu, rohkem saaliaegu ning samuti edaspidise sujuvama asjaajamise, teatas Põhja ringkonnaprokuratuur.

Prokuratuur esitas Ristlaanele süüdistuse ka selles, et jättis ühe kliendi tasutud jalgpalli kasutamise tasu, veidi alla 300 euro, spordikeskuse kassasse kandmata ning kasutas seda isiklikuks otstarbeks

Süüdistuse järgi oli Ristlaane ebaseaduslik tulu kokku 6366 eurot.

Põhja ringkonnaprokuratuuri eriasjade prokurör Leelet Kivioja selgitas, et tegu on kõneka näitega selle kohta, kus asjaosaliste aktiivne kaasabi õiguskaitseasutustele võimaldab olemuselt keerulise peitkuriteo kohta tõendid kiiresti kokku koguda ning kriminaalasja kohtusse saata. Praegusel juhul õnnestus kriminaalmenetlus läbi viia kahe ja poole nädalaga.

«Oleme tuvastanud, et Toomas Ristlaan nõudis altkäemaksu kahelt spordikeskuse kliendilt. Neist üks pöördus selle informatsiooniga ise keskkriminaalpolitsei poole. Ta oli küll kahel korral altkäemaksu maksmisega nõustunud ja Toomas Ristlaanele ka küsitud summad andnud, kuid arvestades tema olulist panust kuriteo avastamisse ja tõendite kogumisse, otsustas prokuratuur tema suhtes kasutada seadusejärgset võimalust kuriteo tõendamisele osutatud suure kaasabi korral lõpetada kriminaalmenetlus ilma süüdistust esitamata. Teine altkäemaksu andnud mees ise politsei poole ei pöördunud, kuid tema puhtsüdamlikku kahetsust ning varasemat tausta arvestades, lõpetas prokuratuur tema suhtes kriminaalmenetluse oportuniteedi põhimõttel. Ta peab tasuma riigituludesse 750 eurot. Juhul kui ta jätab selle kohustuse täitmata, esitatakse ka talle süüdistus kuriteo toimepanemises,» selgitas Kivioja.

Toomas Ristlaane kriminaalasi saadeti kohtusse kokkuleppemenetluse korras. Kohus ei ole veel istungiaega määranud.

Kriminaalmenetluse viis läbi keskkriminaalpolitsei korruptsioonikuritegude büroo ja juhtis Põhja ringkonnaprokuratuur.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles