Fotod: Tallinnas Kakumäel suri end raudaia otsas vigastanud põder (1)

Karel Reisenbuk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna hommikul kella 7.30 paiku juhtusid Kakumäe elanikud nägema kurba vaatepilti, kui linna sattunud põder ebaõnnestus raudaiast ülehüppamisel, vigastas end ning suri selle tagajärjel.

Kuidas loom nii õnnetusse olukorda sattus, pole teada.

Häirekeskus sai teate Kakumäel surnud põdrast täna kella poole kaheksa paiku. Teade edastati Varjupaikade MTÜ-le, kes hukkunud loomade surnukehade transpordi teenust Tallinnas pakub. Kuna tegemist oli suurulukiga, vajati looma surnukeha teisaldamiseks päästjate abi.

Häirekeskuse abi- ja infokeskuse juhataja Lea Rämmeldi sõnul registreeriti möödunud ööpäeval üle 30 hukkunud suuruluki üle Eesti. Lisaks veel juhtumeid väiksemate loomadega.

«Kevadine aktiivsem loomade liikumine toob kaasa rohkem õnnetusi. Linnaruumi eksinud metsloomade puhul tuleks kohe helistada keskkonnainfo telefonil 1313. Häirekeskuse töötajad edastavad saadud informatsiooni lahendamiseks elus loomade puhul päästjatele ja hukkunud loomade puhul kohaliku omavalitsuse koostööpartnerile. Kuna juhtumeid võib olla palju, siis palume inimeste mõistvat suhtumist, sest reageerivad üksused võivad olla hõivatud teiste väljakutsetega,» rääkis juhataja.

Ühtlasi paneb Rämmeld inimestele südamele, et märgates linnaruumi eksinud metslooma, tuleks hoida ohutusse kaugusesse, aga võimalusel säilitada siiski visuaalset kontakti.

«Kui loom liigub, siis hõlbustab nende asukoha väljaselgitamist ja aitab võimalikku hukkumist ennetada, kui teataja saab hoida loomaga visuaalset kontakti. Seda tuleks teha end ohtu panemata,» ütles Rämmeld.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles