Mupo ei karista korraldusi eiranud Jaanus Otsat: avalik häbipost on piisav karistus (7)

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinna munitsipaalpolitsei ei rakendada Tallinna vanalinnas mupo inspektorite korraldusi eiranud ja neist Porschega mööda sõitnud ärimehe ja Riigireformi Sihtasutuse ühe asutaja Jaanus Otsa suhtes sanktsioone.

Tallinna munitsipaalpolitsei avalike suhete juhi Meeli Hundi sõnul usub mupo, et kodanik on ühiskondlikku häbiposti sattununa piisavalt mõjuva karistuse kätte saanud ja edasine karistamine on politsei otsustada.

«Antud eksimuste eest saaks teda karistada politsei. Seda nii keelumärgi alt sissesõidu kui ka sõidu eest kinnitamata turvavööga,» ütles Hunt.

Ta lisas, et ärimehega vaidlusesse sattunud mupo ametnik oli väljakutse alusel fikseerimas valesti parkimisi vanalinnas ning ta küsis tänavasse sisse keeranud sõidukijuhilt, kas tal on eriluba.

Munitsipaalpolitsei levitas sellel nädalal videot, milles on näha, kuidas ärimees Jaanus Ots on oma Porsche Panameraga keeranud Vene tänavalt Pühavaimu tänavale ja kuigi mupo inspektorid üritavad tema edasisõitu tõkestada, sõidab ärimees edasi, öeldes, et see on tema põhiseaduslik õigus.

Mupo küll ärimehe nime ei avalikustanud ning videos oli udustatud ärimehe nimi ja autonumber, kuid siiski oli äratuntavalt tegemist Jaanus Otsaga.

Postimehel ei õnnestunud Otsalt juhtunu kohta kommentaare saada. Otsa küll vastas telefonikõnele, kuid ütles, et on kuni järgmise nädalani välismaal ja ei saa rääkida.

Jaanus Otsa on üks 28 ärimehest, kes asutasid Riigireformi sihtasutuse ja tulid välja oma reformiettepanekutega.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles