Galerii: Tallinna kümnes lillefestival sai hoo sisse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinna linn ja Kadrioru Park korraldavad Tornide väljaku pargis 25. maist 24. augustini kümnenda rahvusvahelise lillefestivali, mille teemadeks on riigi sajandast sünnipäevast ja Kadrioru pargi rajamise kolmesajandast aastapäevast inspireeritud teemad.

Kadrioru pargi juhataja Ain Järve sõnul on 2018. aasta Kadrioru pargile sündmusterohke ning ajalooliselt märgiline. «Eesti Vabariik tähistab 100. sünnipäeva, Kadrioru lossi- ja pargiansambel saab 300 aastaseks ning toimub kümnes rahvusvaheline Tallinna lillefestival. «Sel kolmekordsel juubeliaastal, ootame Tornide väljaku parki eriti värvikirevaid ja kõrgel aiakunsti tasemel teostatud kompositsioone teemadel «Õnnesoov lillede keeles» või «Ajaloo peegeldus aias».»

Sel aastal on oma osaluse soovist teatanud 8 välisriiki: Soome Vabariiki esindavad käesoleval aastal Helsingi, Kotka ja Kerava linna aednikud; veel on osavõtjaid Hiina Rahvavabariigi Chengdu linnast, Ungarist, Lätist, Valgevenest, Saksamaalt, Venemaalt ja esmakordselt lillefestivali ajaloos aednikud Türgist.

Oma juubeliõnnesoove tulevad jagama teiste hulgas Räpina Aianduskool, Kopli Ametikool, eelmise aasta rahvalemmikuks valitud Hiiumaa Ametikool ja veel üle kümne meie aiandusega tegelevat  ettevõtet/eraisikut.

Tallinna linn on korraldanud alates aastast 2009 Tornide väljaku pargis rahvusvahelist lillefestivali. Festivali juhtimise ja läbiviimise eest vastutab Tallinna kommunaalamet oma hallatava asutuse Kadrioru Park kaudu.

Loe lisaks: 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles