Politsei karistas mälestusküünlaid ümber lükanud nelikut trahviga (5)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Märtsiküüditamise aastapäev.
Märtsiküüditamise aastapäev. Foto: Mihkel Maripuu

Politsei karistas rahatrahviga kahte naist ja kahte meest, kes lükkasid ümber Tallinnas märtsiküüditamise ohvrite mälestamiseks asetatud küünlaid.

Kesklinna jaoskonna ennetus- ja menetlustalituse juhtivuurija Inna Toater ütles BNS-ile, et politsei alustas väärteomenetluse karistusseadustiku paragrahvi alusel, mis käsitleb avaliku korra rikkumist.

«Tuvastasime kõik neli inimest ning neile esitati süüdistus, mille eest seaduse järgi karistatakse rahatrahviga kuni 100 trahviühikut, see tähendab kuni 400 eurot või arestipäevad,» sõnas ta. «Kõigile neljale inimesele määrati karistuseks rahatrahv, mis jääb seaduses sätestatud piiridesse.»

Politsei sai 26. märtsi esimestel tundidel aset leidnud vahejuhtumist teada meedia vahendusel. Pealtnägija filmitud videolõigust ilmnes, et südaööl jalutas Vabaduse väljakul neljaliikmeline seltskond. Ühel hetkel lõid seltskonnas viibinud naisterahvad jalaga pikali küünlad, mis olid sinna asetatud märtsiküüditamise ohvrite mälestamiseks ning seltskonnas viibinud mehed kõndisid küünaldest üle.

Politsei tuvastas 26. märtsil märtsiküüditamise ohvrite mälestamiseks Vabaduse väljakule asetatud küünlaid ümber lükanud seltskonnas olnud isikud ning 55-aastase ja 32-aastase naise ning 33-aastase ja 27-aastase mehe suhtes alustati väärteomenetlus.

«Oma ütlustes selgitasid nad, et tarvitasid sel ööl ohtralt alkoholi ning sellest oli ajendatud ka nende käitumine. Nad avaldasid kahetsust tehtu pärast,» ütles Põhja prefektuuri Kesklinna politseijaoskonna juht Kaido Saarniit aprillis.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles