Video: ülbe maasturijuht kihutas Tallinnas ummiku vältimiseks kõnniteel (6)

rus.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Скриншот.

Politsei hakkas uurima juhtumit, mida sotsiaalmeedias elavalt arutatakse: nimelt otsustas ülbe maasturijuht  Tallinnas ummiku vältimiseks kihutada mööda kõnniteed.

Video avaldas 23. mail Facebooki grupis EZ-dunõ! Sodjan Maisuradze. Intsident leidis aset Lasnamäel Smuuli teel Coopi kaupluse juures.

«Antud juhul me näeme mitte ainult liiklusseaduse rikkumist ja potentsiaalselt ohtliku olukorra tekitamist teel, aga ka näidet ülbest käitumisest teiste liiklejate suhtes,» kommenteeris videot Põhja prefektuuri liiklusjärelevalvekeskuse juht Hannes Kullamäe.

Tema sõnul saab olukord teedel paraneda ainult politsei ja sõidukijuhtide ning jalakäijate ühiste jõupingutuste tulemusel.

«On väga kahju, et selliste olukordade pealtnägijad alati ei teata sellistest rikkumistest politseisse. Tuleks aru saada, et  ainult sellise video avaldamine sotisaalvõrgustikus ei muuda midagi paremaks, kui sellest pole teatatud politseisse: kui informatsiooni avaldatakse esmalt sotsiaalvõrgustikes, siis politsei saab selle info kätte märgatava hilinemisega ja siis pole võimalik väljakutsele viivitamatult reageerida, vahetult sekkuda olukorda, tõkestada rikkumist ning võtta rikkuja sündmuspaigal vastutusele,» märkis Kullamäe.

Ta rõhutab, et pole mõtet loota, et keegi on juhtunust juba politseisse teatanud. «Kui te näete tõsist rikkumist, mis potentsiaalselt ohustab teisi liiklejaid, siis helistage kohe numbril 112.»

Politseist öeldi, et juhti saab võtta vastutusele siis, kui inimesed, kellel on rikkumise kohta infot, näiteks sõiduki registreerimisnumber või mingi muu info, mis suudaks olukorda selgust tuua, pöörduvad Põhja prefektuuri liiklusjärelevalvekeskusesse aadressil Rahumäe tee 6, Tallinn või kirjutavad e-posti aadressil pohja.lmt@politsei.ee

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles