Pirita linnaosavalitsus jättis Merivälja muuli detailplaneeringu kooskõlastamata

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Merivälja muul.
Merivälja muul. Foto: Sander Ilvest

Ranna tee 1 detailplaneeringu arutelul tehtud ettepanekuid ja vastuväiteid arvesse võttes ei nõustunud linnaosavalitsus detailplaneeringut kooskõlastama.

«Detailplaneeringu koostamise lähteülesanne näeb ette, et detailplaneeringust on vaja esitada mitu varianti. Seda pole kahjuks tehtud. Samamoodi pole arendaja kindlalt öelnud, millisel määral on ta valmis praegust detailplaneeringut muutma,» ütles Pirita linnaosavanem Alina Tubli.

Tubli sõnas, et nõusoleku saamiseks on vaja teha mitmeid muudatusi - teha rohkem uuringuid, vähendada ehituse mahtu ja pidada kinni lähteülesandest. «Tuleb teha täiendavad põhjalikud merekeskkonna ja merepõhja geoloogilised uuringud ning nende läbiviimiseks on vaja detailplaneeringusse sisse kirjutada täpsemad andmed. Lisaks tuleb vähendada rajatava sadamaala suurust ja sadamat teenindava hoone kõrgust, korruste arvu ning ehitusalust pinda. Lisaks ei tohi sadamahoonesse ette näha hotellikohti. Käesoleval hetkel ei ole ma kindel, et arendaja on valmis neid muudatusi sisse viima,» lisas Tubli.

Kohalikud elanikud ja asumiseltsid seisid tulihingeliselt Ranna tee 1 detailplaneeringu vastu, tuues välja, et Merivälja muul on looduslikult sadamaks sobimatu ja esitatud detailplaneeringust ei selgu, millist mõju avaldab sadama rajamine praegusele Pirita rannaalale. Samuti ei selgu detailplaneeringust rajatava muuliosa  kõrgus, lainemurdja kõrgus.

Aadressile Ranna tee 1 soovib Fausto Capital OÜ ehitada kolmekorruselise jahisadama koos restorani ja hotelliruumidega. Esitatud planeering on 17 protsendi ulatuses omaniku maa-alal, ülejäänu on planeeritud linna maale. Planeeritavas kohas asub Merivälja muul, kus on praegu looduslik kivine rand, kust avaneb vaade Tallinna siluetile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles