Lauri Leesi saab Tallinnalt elutööpreemia  

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lauri Leesi Prantsuse Lütseumi avaaktusel mullu sügisel.
Lauri Leesi Prantsuse Lütseumi avaaktusel mullu sügisel. Foto: Tairo Lutter

Tallinna linnavalitsus annab kolmapäeval Lillepaviljonis peetaval haridusasutuste juhtide ja hariduskonkursside võitjate vastuvõtul Prantsuse lütseumi direktorile Lauri Leesile elutööpreemia.

Prantsuse lütseumi direktorile Lauri Leesile annab Tallinn elutööpreemia, teatas linnavalitsuse pressiesindaja. Tallinna Vormsi lasteaia direktorit Aide Varet ja linna haridusameti vanemspetsialisti Natalja Lapikovat tunnustab linn raemedaliga.

Linnavalitsus tänab vastuvõtul haridusasutuste juhte ja tunnustab hariduskonkursside võitjaid.

«Vana-Kreeka filosoof Platon on öelnud, et suund, kuhu haridus inimese viib, määratleb tema tulevase elu. Ja tõepoolest – hariduse tähtsust inimese elus läbi aegade on raske üle hinnata,» ütles abilinnapea Vadim Belobrovtsev. «Sama moodi on raske üle hinnata nende inimeste tööd, kes hoolitsevad hariduse käekäigu eest meie lasteaedades ja koolides ning kellest sõltub meie laste kujunemine haritud ja õnnelikeks inimesteks. Tänan linna nimel kõiki haridusjuhte lõppeval õppeaastal tehtud töö eest ning soovin neile meeldivat suvepuhkust, et koguda energiat uueks õppeaastaks. Loodan, et direktorid viivad head soovid edasi ka oma meeskondadeni.»

Lillepaviljoni on kutsutud linna haridusasutuste direktorid, konkurssidel parimad pedagoogid ning esmakordselt ka õpilased, kokku 250 inimest. Kuna Tallinna haridusvallas on käimas tunnustamise aasta, antakse Lillepaviljonis seekord üle tavalisest enam auhindu.

Autasustatakse haridusameti korraldatud konkursside «Tegus õpilane», «Tegus sporditegelane», «Noor kultuuritegelane», «Tegus õpilasesindus», «Tervise tegu», «Koostööprojekt 2018» ja «Haridusuuendus» võitjaid. Tunnustatakse edukamaid koole koolispordis ja aineolümpiaadidel ning aasta olümpiaadide juhendajat.

Esimest korda annab haridusamet välja tiitlid «Tegus juht 2018», «Tegus haridusasutus 2018», «Tunnustav kool» ja «Tunnustav lasteaed».

Konkursside võitjate nimed avalikustatakse vastuvõtul ja pärast vastuvõttu haridusameti kodulehel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles