Nädala pärast algab kahe kesklinna ristmiku rekonstrueerimine

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kommunaalamet

Kolmapäeval, 6. juunil algavad Põhja puiestee ja Kalasadama tänava ristmiku ning Mere puiestee ja Suure Rannavärava ristmiku rekonstrueerimistööd.

Töid teeb AS TREV-2 Grupp Tallinna kommunaalameti tellimusel. Rekonstrueerimistööde tulemusena suureneb ristmiku ja lähipiirkonna liiklusohutus.

Rekonstrueeritavatele ristmike serva rajatakse 2,5-3 meetri laiused jalgteed, ühtlasi rajatakse  jalakäijate ohutuse tagamiseks ning liiklusvoolude suunamiseks ohutussaared, ülekäiguradadele rajatakse erivalgustus ning vaegnägijate liikumise hõlbustamiseks braikivid. Sõiduridade laius ristmikel on 3,0-3,5 meetrit. Ristmike valgustamiseks kasutatakse LED-tehnoloogial põhinevat tänavavalgustust. Lisaks rajatakse ristmike piirkonda tänavavalgustus ning AS Tallinna Vesi finantseerimisel rekonstrueeritakse veetorustik.

Ristmiku rekonstrueerimise projektdokumentatsiooni koostas Teedeprojekt OÜ. Ehitustöid teostab AS TREV-2 Grupp. Ehitustööde lepinguline maksumus on 851 000 eurot. Ehitustööde lepinguline tähtaeg on käesoleva aasta juuli.

Ehitustööde ajal on ristmikud tavaliiklusele suletud ning ühistransport on suunatud ümbersõidumarsruudile. Kohalikele elanikele ja ettevõtetele tagatakse juurdepääs.

Liiklejatel palutakse järgida objekti ajutist liikluskorraldust ja paigaldatud liikluskorraldusvahendeid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles