Gonsiori tänav on alates reedest suletud! (3)

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ühistranspordi ümbersõidu skeem
Ühistranspordi ümbersõidu skeem Foto: Linnavalitsuse pressiteenistus

Gonsiori tänav on seoses rekonstrueerimistöödega alates 1. juunist kuni 15. novembrini liiklusele suletud.

Liinide nr 31, 53, 55, 56, 67 ja 68 bussid suunatakse mõlemal liiklussuunal ümbersõidule Pronksi tänava, J. Kunderi tänava ja Laagna tee kaudu. Mõlemal suunal tehakse ajutine Gonsiori peatus J. Kunderi tänaval Fr. R. Kreutzwaldi tänava ristmiku piirkonnas ning Laulupeo peatus Laulupeo tänava ja Laagna tee ristmike vahelisel J. Kunderi tänava lõigul.

Tänavate sulgemine.
Tänavate sulgemine. Foto: Linnavalitsuse pressiteenistus

Gonsiori tänava ümberehitusega muudetakse see kolme sõidurajaga tänavaks - mõlemas sõidusuunas ühissõidukirada ning keskel muutsuunaliiklusega sõidurada, kus hommikusel perioodil toimub liiklus suunaga kesklinna poole, õhtul aga vastupidi – suunaga Lasnamäe poole. 

«Gonsiori tänava rekonstrueerimise töövõtuleping on allkirjastatud AS-iga TREV-2 Grupp. Lepingu kogumaksumus on 9 mln eurot, millest AS-i Tallinna Vesi poolt kaasfinantseeritav osa on 1,5 mln eurot,» ütles Tallinna abilinnapea Kalle Klandorf. «Tööde maht sisaldab tänavavalgustuse, sademe- ja olmevee kanalisatsiooni, veetrasside, sidekanalisatsiooni, elektri õhuliinide ja maakaabelliinide, gaasitorustiku, kaugküttetorustiku ehitamist ja rekonstrueerimist, liikluskorraldusvahendite paigaldamist ning haljastuse rajamist.»

Gonsiori tänava rekonstrueerimistööde I etapi käigus rekonstrueeriti Laagna tee 0,3 kilomeetrit ning K. Türnpu tänava 0,21 kilomeetri pikkuste lõikude kõnni- ja sõiduteed ning Laagna tee poolsesse otsa rajati Pargi ja Reisi parkla. Tööde III etapis rajatakse 2019. aastal J. Kunderi  tänavale 0,9 kilomeetri pikkune jalgrattatee.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles