Tallinna linnajuhid osalevad vanalinnas vehklemisturniiril

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vanalinna päevad Raekoja platsil.
Vanalinna päevad Raekoja platsil. Foto: Sander Ilvest

Tallinna vanalinna päevade neljapäevases kavas on esmakordselt vehklemisturniir otse Raekoja platsil, kusjuures mõõgad ristavad ka linnajuhid.

Kell 16 algavast turniirist võtavad osa Tallinna vehklemisklubid Musketär, Tallinna Mõõk, SBSK Draakon, Irina Embrichi vehklemisklubi IREM, Nikolai Novosjolovi vehklemisklubi Le Glave ja Rünnak. Esmalt on kavas võistkondlik epeeturniir ja seejärel tulevad rajale Tallinna vehklejad harrastajate vastu.

Vehklemisturniiri avamatšiks ristavad aga mõõgad Tallinna abilinnapea Vadim Belobrovtsev ja Kesklinna vanem Vladimir Svet.

«Loodan, et koduseinad vanalinnas toetavad rohkem mind ning mul õnnestub endisele Kristiine linnaosa vanemale Vadimile tõestada, et Kesklinna töömesilased torkavad valusamalt,» kommenteeris Svet enda väljavaateid vehklemisrajal.

Vehklemisteema vanalinna päevadel lõpetab filmiõhtu Raekoja platsi vabaõhukinos, kus kell 21.30 saab vaadata Eesti-Soome-Saksa ühistööna aastal 2015 valminud filmi «Vehkleja», mis põhineb kuulsa Haapsalu vehklemiskoolkonna rajaja Endel Nelise elukäigul. Vabaõhukino on üks uuendusi vanalinna päevade tänavuses programmis, mis pakub igal õhtul Raekoja platsil vaadata Eesti filmiklassikat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles