Reedest alustab Tallinna randades rannavalvet 40 vetelpäästjat

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: G4S

Alates reedest võib linna supelrandades - Pirital, Stroomis, Kakumäe, Pikakaris ja Harku järvel näha G4S sümboolikaga riietuses vetelpäästjaid.

«G4S pakkus pääste- ja turvateenust Tallinna avalikes randades ka möödunud aastal ning nende tööga oldi igati rahul,» ütles munitsipaalpolitsei ameti asejuhataja Janek Lass. «Seetõttu usaldame vastutusrikka turvateenuse professionaalsete vetelpäästjate kätesse rahuliku südamega. Kokku hakkab Tallinna avalikes randades tööle 40 G4S päästjat.»

Vetelpääste on randades valves alates 1. juunist kuni 31. augustini, alates kella kümnest hommikul kuni kella kaheksani õhtul. Vajadusel saab G4S rannavalvega ühendust G4S juhtimiskeskuse numbril 1911.

Rannavalve jagab sarnaselt varasemate aastatega Tallinna randades lastele käepaelu, kuhu lapsevanem saab oma telefoninumbri kirjutada juhuks, kui laps mängutuhinas vanemad silmist kaotab või ära eksib.

G4S rannavalve juht Henry Seemel paneb ranna külastajatele südamele, et igaühe tähelepanelikkus ja märkamine on oluline. «Mida rohkem on rannas inimesi, kes väärtustavad elu, mõtlevad ohutusele ja on ka teiste rannaliste suhtes tähelepanelikud, seda ohutumalt rannahooaeg möödub,» rõhutas ta.

Alates reedest on avatud ka veebileht www.g4s.ee/rannad, kust saab infot randade õhu- ja veetemperatuuri ja rannakülastajate arvu kohta.

Rannavalve ja mupo juhivad lapsevanemate tähelepanu sellele, et nad hoiaksid oma pisikestel järeltulijatel silma peal ega jätaks neid randa omapäi. Meeldetuletuseks, et rannas ei ole lubatud tarvitada alkohoolseid jooke ega viibida seal ebakaines olekus. Samuti on keelatud randades koertega jalutada, mitmes rannas on koerte ujutamiseks ette nähtud eraldi märgistatud alad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles