Tallinna TV teenis nelja kuuga 20 000 eurot reklaamitulu (1)

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna televisioon.
Tallinna televisioon. Foto: Tairo Lutter

Vastusest Tallinna linnavolikogu liikme Kaido Kuke (IRL) arupärimisele selgub, et Tallinna TV suurimate reklaamiostjate hulgas on olnud sellel aastal Keskerakond ja eelmisel aastal Savisaare Valimisliit ja Tegus Tallinn.

Kuke sõnul on Tallinna Televisiooni reklaamitulu nii piinlikult väike, et ka Keskerakond on sunnitud kanalit toetama endapoolse reklaamiostuga. «Kuigi Tallinna TV juht on öelnud, et peagi võiks kanali eelarvest pool katta reklaamitulu, siis tegelikkus on midagi muud. Me näeme, et TTV reklaamitulud on endiselt olematud nagu need on olnud kogu kanali eksisteerimise aja,» ütles Kukk.

Linnapea Taavi Aasa vastusest Kuke arupärimisele selgub, et mullu ulatusid TTV reklaamitulud 70 432 euroni ning tänavu esimese nelja kuuga on kanal teeninud 20 256 eurot.

Peale reklaamitulu on SA Tallinna Televisioon teeninud 41 700 eurot salvestustulusid.

 «Arvestades, et televisioon neelab eluspüsimiseks linnaeelarvest rohkem kui 3,5 miljonit eurot aastas, siis mõnekümne tuhande suurune reklaamitulu on kõigest väike piisk merre,» ütles Kukk.

Tema sõnul näitab kanali pea olematu reklaamitulu, et kehva maine ja väikese vaadatavuse tõttu ei soovi ettevõtted sinna reklaamiraha viia. Kuke hinnangul on see selge viide, et kanalil ei ole tänasel kujul tulevikku.

Samuti selgus arupärimisest, et 2017. aastal kulus Tallinna TV nõukogu liikmete tasuks koos kõigi tööjõumaksudega 56 597 eurot ning 2018. aastal on selleks arvestatud 60 210 eurot. Kanali tööjõukulud kokku olid 2017. aastal 1 741 900 eurot. Käesoleval aastal on tööjõukuludeks koos kõigi tööjõumaksudega plaanitud 1 648 062 eurot. Seisuga 1. mai 2018 töötab Tallinna TVs 42 inimest.

Tallinna TV juhatuse liige Taavi Pukk ütles Postimehele, et igal linnavolikogu liikmel on mõistagi õigus linnaelu puudutavates küsimustes oma arvamust avaldada. Ja teha seda nii nagu ise õigeks peab. 

«Küll aga juhin tähelepanu sellele, et SA Tallinna Televisioon on suutnud omatulude osakaalu eelarves märgatavalt suurendada: kui näiteks 2015. aastal teeniti 86 531 eurot, siis 2017. aastal oli see juba 198 310 eurot. Loomulikult töötame selle nimel, et see jätkuvalt suureneks,» lausus Pukk.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles