Fotod: tuhat laulvat mudilast vallutasid Vabaduse väljaku

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Lastekaitsepäeval peeti Vabaduse väljakul ülelinnaline lasteaedade laulupidu «SadaSäraSilma», mis on pühendatud Eesti Vabariigi sajandijuubelile ning Tallinna alushariduse 100. aastapäevale.

1. detsembril 1918 asutati Tallinnas esimene lasteaed – Kopli Lasteaed. Aastaks 2018 on linna lasteaedades mudilasi hoitud ja õpetatud juba 100 aastat.

«Tallinna hariduselus nii olulise sündmuse tähistamiseks, nagu seda on sada aastat laste õpetamist lasteaias, on ette valmistatud mitmeid üritusi, sealhulgas ka laulupidu «SadaSäraSilma»,» rääkis abilinnapea Vadim Belobrovtsev. «Usun, et 1000 laulval mudilasel on suur vägi, mis kinnitab täiskasvanute usku tulevikku, sest lapsed ongi ju Eesti ja rahva tulevik. Lapsed on väärt iga hetke, mida neile pühendada. Seega – tulge nende toredat pidu vaatama ja kuulama.»

Pidu algas rongkäiguga Vabaduse väljakul, kus marssis üle tuhande 6-7aastase laululapse. Kõik kandsid ühesuguseid stiliseeritud rahvariideid «Etno» komplektist, mille lasteaiad said linnalt kingituseks möödunud aastal. Rongkäiku ehtisid Tallinna koolide õpilaste tehtud tunnussildid «Triibustiku» komplektist, mis kingiti lasteaedadele tänavu. Lapsi saatis Urmas Lattikase ansambel, dirigeeris Raul Talmar.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles