Linn tunnustab parimaid restaureerijaid

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vabaduse puiestee 88 asuv Paju villa aastal 2006. FOTO: (foto: Tlpa Arhiiv)
Vabaduse puiestee 88 asuv Paju villa aastal 2006. FOTO: (foto: Tlpa Arhiiv) Foto: (foto: TLPA Arhiiv)

Tallinna linnaplaneerimise amet tunnustab täna mullu eeskujulikult restaureeritud hoonete omanikke, projekteerijaid ja ehitajaid ning väärikaid Tallinna muinsuskaitsetegelasi nende pikaaegse panuse eest.

Abilinnapea Andrei Novikovi sõnul väärib restaureerimine tähelepanu ja tunnustust. «Restaureerimine eeldab omanikelt kannatlikkust, teadmisi ning olulist rahalist panust. See esitab tavapärasest suuremaid nõudmisi ehitajatele ning väljakutseid projekteerijatele ja järelevalvele. Muinsuskaitse all olevat pärandit on Eestis vähe ja seda tuleb kaitsta, hoida ja hooldada võimalikult hästi, et säilitada see tulevastele põlvedele. Tallinna linn jätkab aastatepikkust traditsiooni ja tunnustab eeskujulikult restaureeritud mälestiste, muinsuskaitsealal paiknevate hoonete ning miljööaladel paiknevate hoonetega seotud inimesi, kes on väärikalt taastanud väärtusliku hoone või päästnud need hävimisest,» lausus abilinnapea.

Haletsusväärses seisukorras maja peaks laiemale avalikkusele tuttav olema seriaali «ENSV» varasematest osadest, sest just seal asus värvikate elanikega ühiskorter.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles