Eilne tulekahju paljastas Lasnamäel ebaseadusliku hiigelprügila (6)

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eileõhtune tulekahju süttis prügilas, kus hoitakse lubatust üle 30 korra suuremat jäätmekogust.
Eileõhtune tulekahju süttis prügilas, kus hoitakse lubatust üle 30 korra suuremat jäätmekogust. Foto: Uwe Gnadenteich

Eile õhtul süttis ja levitas üle Lasnamäe paksu suitsu ehitusjäätmete prügila, kus on jäätmeid üle 30 korra rohkem kui keskkonnaloaga ette on nähtud.

Päästjad kustutavad prügilademes olevaid tulekoldeid siiani, ühtegi firma esindajat täna Betooni tänaval asuval jäätmekäitluskohal näha polnud. Neid otsisid seal taga Tallinna keskkonnaameti juhataja Relo Ligi, linnavalitsuse nõunik Olev-Andres Tinn ning päästeameti, mupo ja keskkonnainspektsiooni esindajad.

«Keskkonnaloa järgi tohiks siia ladustada 450 tonni ehitusjäätmeid, aga silma järgi vaadates on siin 13 000 kuni 15 000 tonni,» oli spetsialistide ühine arvamine. Lõunaks oli teada saadud, et kõnealune krunt kuulub firmale, mille omanik olevat Leedu kodanik, firma juhtkonnas olevat lätlased ning tavaliselt kohapeal sorteerimisplatsil asju juhtiv mees olevat parajast kuskil haiglas.

Keskkonnainspektsiooni esindajate sõnul on mitukümmend korda lubatuse suurem jäätmehunnik tekkinud vähem kui aastaga, tõenäoliselt kuni kaheksa kuuga. Inspektsioon alustas prügikäitleja suhtes haldusmenetlust poolteist kuud tagasi, kuid erilisi tulemusi tänaseks pole.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles