Fotod: rannavalve pani oma võimed proovile

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinna supelrandades vetelpääste eest hoolitsev G4S viis Pirital läbi juba traditsiooniliseks muutunud igakevadise pinnaltpäästmise õppuse.

«Pirita jõel harjutame seda, kuidas keerata paati õigesse asendisse pärast seda, kui on juhtunud õnnetus ja paat on kummuli läinud,» selgitas Henry Seemel, kes on G4Si rannavalvet juhtinud selle loomisest alates. Mõni vetelpäästja sai paadi õigetpidi keeramise nõksu kohe kätte, mõni pidi tükk aega proovima ja pingutama. Lõpuks said siiski kõik sellega hakkama.

«Mere peal päästame kannatanu paadist ja õpime teda paati tõstma. Kolmas harjutus on see, et toome kannatanu veest ära. Stardime kaldalt ja lõpetame kaldal, see on kõige raskem osa kogu õppuse juures,» rääkis Seemel.

Tema sõnul esineb tegelikus elus ohuolukordi harva, aga rannavalve peab valmis olema ka nendeks harvadeks juhtudeks.

«Vetelpäästja üritab teha kõik, et heas mõttes jalad kuivaks jääksid. Me üritame kaldal teha rohkem tööd, siis tuleb vees päästmisega vähem tegeleda. Ennetustöö on meie ametis esmajärguline. Suhtleme inimestega, räägime, näitame ja vaatame, et kõik, kes vette lähevad, sealt ka välja tuleksid» lausus Seemel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles