Ootamatu pööre Kopli tulistaja süüasjas: kohtuvaidlused lükkusid mehe tervise tõttu edasi (3)

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kopli tulistamises süüdistatav Alexander Yakimenko Harju maakohtus.
Kopli tulistamises süüdistatav Alexander Yakimenko Harju maakohtus. Foto: Tairo Lutter

Harju maakohtus lükkusid täna edasi kohtuvaidlused Põhja-Tallinnas Kopli liinidel mullu juulis kaht turvameest tulistanud eaka mehe üle, kuna istungi alguses selgus, et teda tabas mõne nädala ees insult.

Kahe turvamehe mõrvakatses süüdistatav Alexander Yakimenko rääkis teda tabanud insuldist enne istungi algust oma kaitsjale Vladimir Sedakovile, kes teavitas sellest kohut. Kaitsja sõnul sai ta Yakimenkot tabanud terviserikkest teada alles täna vahetult enne istungi algust. Uued asjaolud tõstatavad tema sõnul küsimuse, kas mehe üle üldse on võimalik kohut pidada.

Yakimenko sõnul tabas teda insult 21. mail ning ta toimetati Tallinna vanglast Merimetsa haiglasse.

Kohtunik Piret Liivo otsustas, et enne otsustamist, kuidas uute asjaolude ilmnemise järel edasi minna, tuleb kontrollida, kas Yakimenko väited vastavad tõele. Selleks otsustas kohus, et kaitsja peab küsima Tallinna vanglalt ja Merimetsa haiglalt dokumendid, mis süüdistatava juttu kinnitaksid.

Kohus Yakimenko üle jätkub 28. juunil.

Süüdistuse järgi tulistas 75-aastane Alexander Yakimenko mullu 2. juulil Liinivahe tänaval kaht turvameest, haavates neid raskelt. Põhja ringkonnaprokuratuur esitas mehele süüdistuse mõrvakatses ning tulirelva ja laskemoona ebaseaduslikus käitlemises. Yakimenko ennast 14. mail alanud kohtuprotsessil süüdi ei tunnistanud.

Yakimenkol puuduvad relvasoetamisluba ja relvaluba. Sündmuskohal oli tal aga kaasas ebaseaduslikult omandatud Makarovi püstol koos padrunitega.

Samuti leiti kahtlustatava kasutuses olevatest korteritest ja abiruumidest 7., 13. ja 19. juulil 2017 läbiotsimiste käigus ebaseaduslikult omandatud tulirelvade olulisi osi ja suures koguses laskemoona. Muu hulgas oli mehe valduses 25 tulirelva lukku või lukudetaili, kuulipilduja luku korpus, püstolkuulipilduja PPS luku eeskujul valmistatud lukk, sileraudse püssi lukustuskeha külgplaat, 54 Kalašnikovi automaadi või kuulipilduja osa, 13 Mosini vintpüssi detaili, kuus püstoli TT detaili, 20 Nagani revolvri detaili, 41 Makarovi püstoli detaili ja 53 Margolini püstoli detaili. Lisaks nimetatud relvaosadele leiti mehe elukohast veel sadu relvadetaile. Lisaks oli mehe elukohas ka 7652 laskekõlbulikku padrunit ja padrunikomponenti ning 40 grammi suitsuta püssirohtu.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles